Donează o carte pentru rudele din Canada

Donează o carte pentru rudele din Canada

Ieşenii pot dona cărţi şi rechizite (Foto Arhivă)

În Montreal, s-a deschis o bibliotecă publică pentru comunitatea românească. Târgoviştenii pot duce cărţile, care se prăfuiesc pe rafturi, la Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu”, de unde vor fi preluate şi transportate peste Ocean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Târgoviştenii care au o carte pe care nu o mai citesc şi care se prăfuieşte pe raftul bibliotecii o pot dona pentru rudele lor din Canada. În Montreal s-a deschis o bibliotecă publică care funcţionează în cartierul CDN, locul unde comunitatea românească este bine reprezentată, acolo trăind aproximativ 60.000 de români. Iniţiativa aparţine Consiliului de Iniţiativă al Fundaţiei Culturale Biblioteca Românească. Astfel, târgoviştenii pot contribui la alimentarea cu cărţi de orice gen a bibliotecii publice din Canada până pe 10 februarie.

„Ne alăturăm acestei campanii iniţiate de Biblioteca Românească şi ei vor trimite un voluntar să adune cărţile. Astfel că, aşteptăm ca donatorii să aducă cărţi la sediul bibliotecii. O să punem la dispoziţie o cutie unde vor fi depozitate cărţile primite de la târgovişteni”, a declarat pentru Adevărul de Seară Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte.

8000 de cărţi vor ajunge luna viitoare la biblioteca din Montreal

După cum spun iniţiatorii proiectului, luna viitoare ar putea ajunge la biblioteca publică deschisă în Montreal un număr de 8000 de cărţi, donate de edituri, biblioteci, fundaţii, dar şi persoane fizice. „Este o iniţiativă bună care beneficiază de aportul nostru. Unul dintre obiectivele noastre este acela de a furniza cărţi în limba română pentru românii din afara graniţelor, pe lângă celelalte programe care vizează susţinerea bibliotecilor comunale şi orăşeneşti”, adaugă aceasta.

Târgoviştenii sunt impresionaţi de idee şi sunt dispuşi să doneze cărţi pentru ca rudele lor de peste Ocean să citească o carte în limba română. „Este o iniţiativă bună, pentru ca românii care au părăsit ţara pentru un trai mai bun să beneficieze de cărţi în limba lor maternă. Eu am rude acolo şi aş vrea să donez câteva cărţi pe care le-am citit de mai multe ori. Ar trebui ca şi în Spania sau Italia să se înfiinţeze o asemenea bibliotecă, asta dacă nu cumva există deja”, spune Anastasia Neagu, o târgovişteancă în vârstă de 34 de ani.

În Montreal şi împrejurimi mai au biblioteci proprii comunităţile de ruşi, chinezi, germani, portughezi, italieni, indieni şi mexicani, în total fiind 47.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările