Două fete aflate în grija Protecţiei Copilului din Suceava, obligate să se prostitueze. Cine erau proxeneţii

Două fete aflate în grija Protecţiei Copilului din Suceava, obligate să se prostitueze. Cine erau proxeneţii

FOTO: Arhivă

Cele două fete care au fost obligate să se prostitueze erau în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Una dintre ele era minoră. O anchetă în acest caz fac fac poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Suceava şi Maramureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism şi trafic de persoane.

De anchetă erau vizaţi, într-o primă fază, doar trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, din comunele Valea Moldovei şi Capu Câmpului, judeţul Suceava, însă ulterior cercul suspecţilor s-a mărit. 

Anchetatorii susţin că tinerii au profitat de naivitatea şi vulnerabilitatea unei minore aflată în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi au obligat-o să se prostitueze. 

Copila nu este singura victimă. O altă tânără în vârstă de 18 ani, aflată tot în grija statului până la majorat, a căzut în plasa proxeneţilor.

Procurorii DIICOT susţin că membrii grupului infracţional ar fi fost sprijiniţi de alţi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, care s-ar fi preocupat de racolarea de clienţi şi ar fi asigurat transportul celor două persoane vătămate la domiciliul acestora sau în diferite unităţi de cazare din judeţele Suceava şi Maramureş. Cea mai mare parte din sumele de bani rezultate ar fi fost însuşite de proxeneţi.

În după-amiaza zilei de 9 iunie, oamenii legii au făcut 11 percheziţii domiciliare în locuinţele celor cercetaţi penal.

Şase persoane arestate pentru 24 de ore

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 3 autoturisme, 10 telefoane mobile, cartele SIM, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. După audierea persoanelor implicate şi administrarea materialului probator, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, fiind reţinute, pentru 24 de ore, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Suceava.

La activităţi au participat poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, luptătorii Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş La acţiune, au participat şi jandarmii din Suceava şi Bacău.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lucrări în ritm de melc pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Pro Infrastructură: Un constructor serios ar deschide traficul anul viitor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările