Şoferul care a omorât o jandarmeriţă pe trecerea de pietoni a fost eliberat din închisoare şi plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Chetrariu, şoferul care a provocat accidentul. FOTO: Oana Şlemco
Florin Chetrariu, şoferul care a provocat accidentul. FOTO: Oana Şlemco

Judecătoria Suceava a respins ca nefondată propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva inculpatului Bogdan – Florin Chetrariu (26 de ani), din comuna Mitocu Dragomirnei, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Florin Chetrariu, tânărul de 26 de ani care a lovit-o mortal pe jandarmeriţa Irina Airinei, pe o trecere de pietoni din Suceava, a fost trimis acasă de judecători.

Magistraţii suceveni au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Chetrariu a fost pus în libertate, dar are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată Larisa – Mihaela Airinei prin reprezentant legal Maniliuc Victor Daniel sau membrii de familie ai acesteia şi cu Viorel Carp.

În cazul în care va încălca aceste obligaţii, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Accidentul rutier s-a petrecut în noiembrie 2018, în municipiul Suceava, pe o trecere de pietoni din zona Palatului de Justiţie. Irina Cristina Airinei, căpitan la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni, se afla în concendiu de creştere a copilului când s-a produs accidentul. Femeia de 40 de ani era la plimbare cu fetiţa ei, Larisa,  şi s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, când şi ea şi copila aflată în cărucior au fost lovite de un şofer de 26 de ani. Irina a murit la spital.

accident jandarmerita

Fetiţa este în continuare în stare gravă. Larisa a fost lovită la cap, iar medicii i-au dat puţine şanse de supravieţuire. Copila a învins moartea, dar spitalul i-a devenit a doua casă. Tatăl ei, Victor, o însoţeşte peste tot.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite