Zeci de kilograme de somn şi crap, confiscate de poliţişti de la braconieri

Zeci de kilograme de somn şi crap, confiscate de poliţişti de la braconieri

Peşte confiscat de la braconieri FOTO IPJ Ialomiţa

Zeci de kilograme de peşte, din speciile somn şi crap, au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni care au acţionat pentru combaterea pescuitului ilegal.

La data de 20 iulie, în baza unui plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, poliţiştii din cadrul IPJ Ialomiţa, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, în zona lacului de acumulare Dridu şi în localităţile Dridu şi Fierbinţi – Târg. 
 
Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.     
 
În cadrul acţiunii a fost constatată o infracţiune în flagrant, fiind confiscaţi 500 de metri de plase cu fir textil şi 35 de kilograme de peşte din speciile somn şi crap şi aplicate 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
 
De asemenea, au fost verificate în trafic 18 autovehicule şi sancţionaţi 3 conducători auto pentru încălcarea normelor rutiere. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările