Razie pe şoselele din Ialomiţa pentru prevenirea accidentelor rutiere

Razie pe şoselele din Ialomiţa pentru prevenirea accidentelor rutiere

Razie pe drumurile din Ialomiţa FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii rutieri au acţionat, în urmă cu două zile, pentru prevenirea principalelor cauze care provoacă tragedii pe şosele, dar şi pentru verificarea transportului rutier de marfă şi persoane.

Poliţiştii au avut în vedere: verificarea utilizării centurilor de siguranţă; verificarea respectării timpilor de conducere şi de odihnă;  legalitatea transportului de mărfuri şi persoane; scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecţiuni tehnice grave; verificarea respectării dimensiunilor de masă şi gabarit; deţinerea certificatului de competenţă profesională de către conducătorii autovehiculelor; deţinerea documentelor de transport, ale inspecţiei tehnice periodice, asigurării obligatorii de răspundere civilă auto; verificarea respectării normelor de siguranţă rutieră. 
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au controlat peste 100 de autoturisme şi au efectuat 49 de testări cu aparatul etilotest Drager. Aceştia au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, totodată fiind reţinute 3 permise de conducere. 
 
Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă
 
Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
 
Conduceţi cu prudenţă, măriţi distanţa de siguranţă în mers, adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante.
 
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
 
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
 
Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic:  https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările