Pensionar MAI la vârsta de 9 ani. Ped, câinele-jandarm din Ialomiţa, rămâne cu partenerul său

Pensionar MAI la vârsta de 9 ani. Ped, câinele-jandarm din Ialomiţa, rămâne cu partenerul său

Ped a ieşit la pensie de la IJJ Ialomiţa FOTO IJJ Ialomiţa

Unul dintre cei mai destoinici patrupezi din Ialomiţa a ieşit la pensie. Ped, un ciobănesc german superb, în vârstă de 9 ani, a luat parte la sute de misiuni alături de jandarmi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa a anunţat că îl pensionează pe Ped, din cauza vârstei înaintate, dar şi a unei afecţiuni medicale.
 
„Începând cu luna decembrie, ne mândrim cu cel mai recent pensionar al unităţii. 

Este vorba despre colegul nostru necuvântător, Ped, un ciobănesc german în vârstă de 9 ani, care după absolvirea cursului de patrulare şi intervenţie din anul 2012, desfăşurat în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a făcut parte din colectivul Jandarmeriei Ialomiţa, unde de-a lungul timpului a participat la numeroase misiuni specifice de ordine publică.  
 
Zilele trecute, câinele a îmbrăcat pentru ultima dată uniforma sa, hamul inscripţionat, şi a venit alături de colegii lui, nu pentru a pleca într-o nouă misiune, ci pentru a-şi lua rămas bun de la ei”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Ialomiţa.
 
Astfel, după 9 ani, Ped şi-a încheiat cariera în Jandarmerie, însă rămâne alături de partenerul său de muncă, plt.adj. Tudor Cornel. Instructorul va avea grijă în continuare de câine, luându-l la el acasă.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările