Începe construirea celui mai modern bloc operator din Bărăgan. Câţi bani costă

Începe construirea celui mai modern bloc operator din Bărăgan. Câţi bani costă

Noul bloc operator se va construi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi FOTO Facebook/Marian Pavel

Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţan Ialomiţa, a dat ordinul pentru începerea lucrărilor la cel mai mare bloc operator din Bărăgan. Edificiul va costa aproximativ 76 milioane de lei şi va fi gata la sfârşitul anului 2023.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul Judeţean Ialomiţa sprijină prin toate mijloacele necesare buna desfăşurare a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a Spitalului Judeţean, astfel încât locuitorii judeţului nostru să beneficieze de o calitate cât mai bună a serviciilor medicale”, a precizat Marian Pavel.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare totală de 75.762.426,24 lei cu TVA, din care judeţul Ialomiţa va contribui cu suma de 22.458.186,45 lei cu TVA. În această sumă este inclusă şi aparatura medicală.
 
Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, la parterul clădirii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia vor fi organizate spaţii pentru 30 de paturi destinate spitalizărilor de zi şi un izolator. 

Explorările funcţionale vor ocupa aproximativ 266 metri pătraţi. De asemenea, o cafenea va fi organizată pentru pacienţi şi aparţinători.

La etajul 1 vor exista 21 paturi ATI şi un Bloc de naşteri. Acest spaţiu va cuprinde 2 săli de naşteri, o sală de operaţii cezariene cu spa/ATI cezariene şi nou-născuţi.
 
Etajul 2 va cuprinde 6 săli de operaţii pe specialităţi – 2 săli chirurgie generală, ginecologie, urologie, ortopedie, orl/oftalmologie şi o sală de gipsare/protezare. La acest etaj vor fi disponibile spaţii pentru anestezie şi post-anestezie.
 
Etajul 3 este dedicat sterilizării şi echipamentelor tehnice care asigură funcţionalitatea clădirii. 

„Termenul de execuţie a lucrărilor şi furnizarea echipamentelor medicale şi nemedicale este de 24 luni. Spre finalul anului 2023 ar trebui să avem încheiate toate etapele şi clădirea să fie complet operaţională. Primul pas care se face este demolarea unor construcţii depăşite tehnic şi moral, aflate pe amplasamentul viitoarei investiţii. Până în acest moment au fost depăşite multe dificultăţi legate de procedurile de achiziţie, proiectarea noului corp de spital, asigurarea utilităţilor, îndeplinirea condiţiilor privitoare la securitatea la incendiu, găsirea unei soluţii pentru continuitatea pregătirii hranei pacienţilor internaţi”, susţine Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările