Incendiu de proporţii în Olt. Moara primarului din Seaca s-a făcut scrumUPDATE-VIDEO

Incendiu de proporţii în Olt. Moara primarului din Seaca s-a făcut scrumUPDATE-VIDEO

La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri FOTO: captura

Un puternic incendiu a izbucnit joi-seară, 21 octombrie 2021, în localitatea Seaca din judeţul Olt. La faţa locului sunt zeci de pompieri din cadrul ISU Olt şi ISU Teleorman cu autospeciale de stingere şi echipaje SMURD.

UPDATE: Incendiul de la Seaca a fost lichidat. „Au ars moara în totalitate, cu suprafaţa de aproximativ 200 de metri pătraţi, o anexă gospodărească aflată în curtea din imediata apropiere, cu suprafaţa de circa 70 de metri pătraţi şi circa zece metri pătraţi din acoperişul casei din aceeaşi gospodărie“, au anunţat pompierii. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

UPDATE: Incendiul pe care pompierii lucrează să-l stingă a afectat chiar moara familiei primarului din localitate, Marian Băluţă. „Mi-a luat moara foc, era să-mi ardă şi casa, şi... Este moara lu’ fi-miu. Nu ştim ce s-a-ntâmplat, că prea repede s-a aprins. La 4.00 plecară morarii, mai trecu cea mică cu băiatul pe acolo, nu era nimic, iar la 10 minute: «Tată, vino repede că luă moara foc!». A luat foc la acoperiş, cred că instalaţia electrică, ceva de genul ăsta, dar prea repede s-a-ntins.  A ars, asta este, n-avem ce să facem!“, a spus primarul, pentru „Adevărul“.

Pagubele sunt uriaşe, moara nefiind asigurată, a mai precizat primarul. Familia a început investiţia în 2018, cu banii din împrumuturi bancare de valoare foarte mare, pe lângă moară familia deţinând şi o brutărie în localitate, aflată într-o altă zonă. 

„În acest moment nu mai există pericol de propagare a incendiului, se acţionează pentru lichidarea ultimelor focare şi îndepărtarea efectelor negative. Nu au fost înregistrate victime“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

 

 

Pompierii au reuşit să limiteze incendiul în ceea ce priveşte locuinţa, fiind afectată doar o parte de acoperiş.

Ştirea iniţială

Intervenţia pompierilor se desfăşoară chiar la această oră, incendiul manifestându-se la moara din localitate, dar şi la o locuinţă din vecinătate.

Reprezentanţii ISU Olt au anunţat că la faţa locului intervin atât pompieri din Olt, cât şi pompieri din judeţul vecin, Teleorman, astfel:

- ISU Olt: 2 autospeciale de stingere, o autoscară, 2 autospeciale pentru primă intervenţie, 1 ambulanţă SMURD şi 17 pompieri;
-  din cadrul ISU Teleorman, Detaşamentul de Pompieri Roşiorii de Vede: 2 maşini de stingere, o autoscară, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 10 pompieri. „Focul se manifestă generalizat la nivelul morii, pe cca. 300 mp şi la o locuinţă din apropiere, la acoperişul acesteia, pe cca. 100 mp“, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările