Asistenta de la Salvare care are nevoie disperată de ajutor. „A crezut că are COVID, dar...“

Asistenta de la Salvare care are nevoie disperată de ajutor. „A crezut că are COVID, dar...“

O asistentă în vârstă de 39 ani, mama unui adolescent de 15 ani, are nevoie urgentă de transplant medular. Medicii i-au dat mari speranţe, însă totul costă 150.000 euro.

Mihaela Oiţă-Ilina are 39 ani. Este asistent medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, Substaţia Balş, unul foarte bun, spune medicul Mădălina Deloreanu, care o descrie drept o colegă extraordinară, un om frumos, „un exemplu pentru noi toţi“. 

Aflată în prima linie, ca toţi colegii săi, Mihaela, o fire energică, s-a simţit obosită spre finele anului trecut. Aşa au apărut primele semne de întrebare, în luna noiembrie 2020.

„A crezut că are doar COVID, dar... S-a testat, testul a fost negativ. A făcut un set de analize uzuale şi aşa au apărut primele semne de întrebare. La Hematologie i s-a spus că există suspiciune de leucemie acută mieloblastică“, a descris medicul Mădălina Deloreanu, în câteva cuvinte, drumul scurt parcurs de Mihaela de la suspiciune la diagnosticul înfricoşător. 

A făcut două şedinţe de chimioterapie la Bucureşti, fără rezultatele aşteptate. Şi-a luat inima-n dinţi şi a plecat în Italia, unde un alt tratament i-a dat mari speranţe. Boala este în remisie, iar dacă totul merge bine, într-o lună ar putea avea loc transplantul de măduvă, care reprezintă o şansă reală la vindecare. Costurile sunt însă mult peste puterile familiei, chiar dacă mulţi oameni cu suflet i-au sărit în ajutor.

O strângere de fonduri a fost demarată şi pe Facebook, iar prietenii caută în paralel ajutor şi la patronii firmelor care ar putea fi de acord să doneze 20% din impozitul pe profit pentru a-i salva Mihaelei viaţa.

„Oameni dragi,

Veşti bune: Mihaela peste 30 de zile dacă totul decurge bine va face transplantul de măduvă.
Însă problema este că nu are banii pentru transplant. Din acest motiv facem apel disperat către voi toţi să ajutaţi această mămică să câştige lupta împotriva leucemiei.

Este nevoie cât mai URGENT de donaţii.
Cumva trebuie să facem să strângem aceşti bani să o putem ajuta.
Să ne unim toţi,   să distribuim strângerea de fonduri pe oriunde, în grupuri, să strângem donaţii.
Avem doar 30 de zile până când are programarea pentru ultima cură de chimioterapie apoi transplantul.
Distribuiţi , vă rugăm!“
, au scris prietenii Mihaelei pe Facebook.

 

Cauzei Mihaelei i s-a alăturat şi Andreea Sandu, o poliţistă originară din Slatina, stabilită în judeţul Teleorman. Andreea a reuşit, la rândul său, să învingă boala beneficiind cu sprijinul donatorilor de un transplant medular care a costat enorm, dar care i-a salvat viaţa.

„La trei luni de la transplant rezultatul aspiratului medular arată că sunt în remisiune completă şi că am numai celulele donatorului, transplantul a fost un SUCCES! Va mulţumesc tuturor pentru ajutor!“, a anunţat Andreea, care susţine, la rândul său, strângerea de fonduri pentru Mihaela.

Vă recomandăm şi:

Mesajul induioşător al unei poliţiste, mamă a doi copii: „250.000 de euro costă viaţa mea“

Speranţă pentru România: de necrezut, dar în ţara asta oamenii se ajută între ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările