Cum a reuşit un american să se prefacă timp de 30 de ani că este prinţ din Arabia Saudită

Cum a reuşit un american să se prefacă timp de 30 de ani că este prinţ din Arabia Saudită

Un american pe nume Anthony Gignac s-a prefăcut că este un prinţ saudit - Sultanul Bin Khalid Al Saud - din anul 1991.

În toată această perioadă a dus o viaţă plină de lux: se caza în hoteluri cunoscute, circula cu maşini cu numere diplomatice şi purta bijuterii scumpe. Americanul şi-a deschis chiar şi o pagină de Instagram, acolo unde nimeni nu a bănuit nimic. Pozele cu valize pline cu bani cash, avioane private, restaurante, plăţile pentru micul dejun cu cardul Centurion, unul exclusivist al American Express etc. primeau „aprecieri” una după alta. 
 
Însă „prinţul” nu a luat în considerare un detaliu important - acesta avea o slăbiciune pentru carnea de porc, un aliment interzis consumului în rândul musulmanilor. Gignac însă savura cu plăcere carnea atunci când mânca în restaurante, scrie Miami Herald.
S-a dovedit că Gignac este un escroc. Acesta îşi înşela partenerii bogaţi în propriile interese. Totul a ieşit la iveală atunci când acesta a încercat să ia legătura cu un bogat dezvoltator de imobiliare Jeffrey Soffer din Turnberry Associates. Reprezentanţii lui Gignac au luat legătura cu omul de afaceri şi i-au spus că prinţul vrea să investească 440 de milioane de dolari în hotelul său din Miami - Fontainebleau.
 
Soffer a fost de acord să vină la întâlnirea cu Gignac. La prima întâlnire „prinţul” a venit la bordul unui Ferrari cu numere diplomatice. La următoarele discuţii acesta se lăuda excesiv cu averea sa. El i-a dăruit lui Soffer bijuterii scumpe pe care chipurile le-ar fi primit de la regele saudit, îl plimba cu automobilele sale.
 
Soffer a simţit că ceva nu e în regulă în toată această poveste după ce a observat în timpul prânzurilor că „prinţul” înfuleca cu mare plăcere carnea de porc. Dezvoltatorul a cerut echipei sale de securitate să verifice identitatea omului. Investigaţiile acestuia au arătat că Gignac nu este cel care se crede.
 
Soffer a anunţat poliţia americană. „Prinţul” a fost arestat atunci când a vrut să zboare din Londra spre New York folosind documente falsificate. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii la casa lui din Florida, unde au constatat că totul era un fals: numerele de înmatriculare diplomatice,pe care le-a cumpărat de pe eBay, cardurile de credit de la American Express, actele. Singurele lucruri care erau adevărate erau bijuteriile şi imobilele pe care le deţinea Gignac. Însă toate acestea le-a obţinut după ce a înşelat zeci de oameni care au crezut că acesta face parte dintr-o familie regală şi care nu se zgârceau să-i ofere cadouri. De la fostele sale victime acesta a primit cel puţin 8 milioane de dolari.
 
Totodată, poliţiştii au reuşit să afle că Anthony Gignac s-a născut în Columbia şi a crescut într-o casă de copii. El a fost înfiat de un cuplu din statul american Michigan.
 
„Prinţul” şi-a recunoscut vina în ceea ce priveşte furtul de identitate cu provocarea daunelor în proporţii destul de mari şi îşi aşteaptă sentinţa după gratii. O va afla în luna august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: