Ministrul Dezvoltării, pe şantierul unei lucrări aşteptate zeci de ani: „Sper să dăinuie cel puţin 100 de ani”

Ministrul Dezvoltării, pe şantierul unei lucrări aşteptate zeci de ani: „Sper să dăinuie cel puţin 100 de ani”

Ministrul Dezvoltării, Atilla Cseke, a fost însoţit în vizita sa pe şantier de primarul Kereskenyi Gabor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba. FOTO Primăria municipiului Satu Mare

Şantierul celui de-al treilea pod peste Someş din municipiul Satu Mare a fost vizitat de Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla. Este una dintre cele mai importante şi aşteptate investiţii din ultimii zeci de ani

O vizită de lucru l-a adus azi pe ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Cseke Atilla, în municipiul Satu Mare. Unul dintre cele mai importante şantiere, cel de-al treilea pod peste Someş, a reprezentat o prioritate pentru ministru, care a fost în inspecţie.
 
”Această investiţie este cea mai mare investiţie a municipiului Satu Mare din perioada post-decembristă, cu o valoare de 169 milioane de lei. Printre altele, prezenţa domnului ministru se datorează şi faptului că jumătate din valoare este finanţată prin PNDL 2, care aparţine de Ministerul Dezvoltării. Lucrarea este în desfăşurare, va fi un pod care nu va fi doar o lucrare de infrastrctură, ci şi din punct de vedere arhitectural va fi un nou simbol al municipiului Satu Mare”, a declarat edilul municipiului, Kereskenyi Gabor 
 
Ministrul Cseke a subliniat importanţa proiectului, menţionând şi faptul că Satu Mare dispune de 1,27 miliarde de lei prin programele PNDL. Potrivit acestuia, jumătate din sumă este decontată, în timp ce cealaltă parte de bani va fi decontată în funcţie de execuţia lucrărilor. În ceea ce priveşte lucrările celui de-al treilea pod peste Someş, ministrul s-a declarat mulţumit şi a spus că suma de bani este pregătită. 
 
”Este o investiţie care aproape din suma contractată este susţinută de Ministerul Dezvoltării şi am venit să vedem că se lucrează, ceea ce am şi văzut şi e foarte bine. Noi suntem pregătiţi cu suma de bani necesară pentru partea noastră de finanţare şi sperăm foarte mult ca această investiţie care presupune un nou pod peste Someş să fie gata în timp, dar să fie şi o lucrare de calitate, care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a declarat acesta la faţa locului.
 
Ministrul s-a arătat mulţumit de mersul lucrărilor. FOTO Primăria municipiului Satu Mare
 
Podul va avea o lungime de 640 de metri, fiind o construcţie unică în nord-vestul României. Proiectul a fost adjudecat în luna aprilie 2020 de către constructorul austriac Strabag, pentru 168 de milioane lei (circa 35 de milioane de euro). Startul lucrărilor a fost dat în luna iulie 2020, iar termenul de execuţie este de doi ani şi jumătate. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Casa de cultură a Hunedoarei în şantier. Cum s-a lucrat la restaurarea clădirii monument FOTO

Şantierul celui mai scump pod din România, la 2 ani de la debut VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările