Suprasolicitarea intelectuală şi asteniile se vindecă la Cheia

Localitatea este una dintre cele mai frumoase şi sălbatice locuri din Prahova. Fie că optaţi pentru o seară la cort, la pensiune sau doar câteva ore la iarbă verde, vă puteţi încărca bateriile într-un weekend la Cheia.

Situată la poalele munţilor Ciucaş, staţiunea are toate coordonatele unui loc de relaxare: apropierea de râul Teleajen, un aer cu o ozonificare ridicată, temperaturi medii în luna iunie de 16 grade şi precipitaţii moderate. Este la doar 60 de km Nord de Ploieşti, pe DN1 A, Bucureşti-Braşov, iar modalităţile de a ajunge aici sunt foarte diversificate: fie cu maşina pe ruta Ploieşti-Măneciu-Cheia, fie cu microbuze sau cu trenul.

Chiar şi câteva ore petrecute la iarbă verde, în unul din nenumăratele locuri amenajate pe malul râului Teleajen, pot fi de real ajutor pentru persoanele care suferă de astenie nervoasă, suprasolicitare fizică şi intelectuală, anemii, hipertiroidism bening sau dereglări de creştere juvenilă.

Discounturi la cazare

Camparea este permisă gratuit pe multe din pajiştile din staţiune, iar amatorii de drumeţii montane au la dispoziţie până la 20 de trasee marcate, accesibile tot timpul anului, spre Vârful Ciucaş, cabana Babarunca, Muntele Roşu, Culmea Zăganu sau Poiana Tesla. 

Dacă vreţi mai mult confort, puteţi opta pentru unul din nenumăratele hoteluri şi pensiuni din staţiune. Cazarea într-o cameră dintr-o pensiune de trei margarete costă în această perioadă între 90 şi 120 de lei pe zi, dar localnicii au oferte atractive pentru turişti. "Aplicăm discounturi de 15% pentru minimum două nopţi de cazare sau o noapte gratis la patru plătite. De asemenea, pentru trei zile plătite, tariful este negociabil", ne-a spus Elena Robu, administrator la Pensiunea Casa cu Har din Cheia.

Majoritatea locurilor de cazare au piscine unde copiii se pot distra pe cinste, sub supraveghere, în timp ce adulţii se pot plimba pe drumurile sălbatice de munte cu ATV-uri, biciclete sau jeep-uri. Tot la aceste pensiuni vă puteţi găti singuri un grătar sau gazdele vă vor răsfăţa cu mâncăruri tradiţionale sau din alte bucătării ale lumii şi vinuri pe alese,

Şi, dacă tot ajungeţi în zonă, nu rataţi Mănăstirea de călugări Cheia, atestată de la 1770, arsă de turci şi pictată de Gheorghe Tăttărescu în 1837, sau Muzeul Florilor de Mină, unde puteţi admira peste 300 de exponate de o frumuseţe neobişnuită.


Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai josDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările