Salvamontiştii au amânat pentru săptămâna viitoare recuperarea cadavrului alpinistei moarte în Bucegi

Salvamontiştii au amânat pentru săptămâna viitoare recuperarea
cadavrului alpinistei moarte în Bucegi

Silvia Murgescu a murit pe 12 ianuarie, în ziua în care împlinea 38 de ani FOTO Facebook

Salvamontiştii din Prahova au amânat pentru săptămâna viitoare recuperarea cadavrului alpinistei care a murit în Bucegi în data de 12 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vremea este în continuare nefavorabilă pentru intervenţia cu elicopterul, iar recuperarea pe cale terestră nu este permisă la acest moment, existând risc crescut de avalanşă.

Echipele salvatorilor montani au avut mai multe şedinţe pe tema recuperării cadavrului Silviei Murgescu, dar la acest moment nu s-a permis intervenţia pe nicio cale în zona producerii accidentului mortal. 

Chiar dacă viscolul s-a mai potolit pe munte, este în continuare cod galben de vânt la altitudini mari, astfel că intervenţia elicopterului este riscantă. Pe de altă parte, acţiunea terestră a echipelor de salvatori montani nu a fost permisă de autorităţile locale, dat fiind respectarea normelor e protecţia muncii. 

Există risc crescut de avalanşă, pe de o parte, astfel că salvatorii s-ar expune inutil unui accident. În plus, până în prăpastia unde este căzută Silvia, se ajunge pe jos în şase ore, iar cu echipamentul necesar transportului cadavrului timpul de intervenţie se măreşte considerabil.

Aşadar, Salvamont Buşteni preconizează ca în cursul săptămânii viitoare, când se anunţă o vreme mai stabilă, să se poată interveni.

Silvia Murgescu (38 de ani) a murit în data de 12 ianuarie, chiar de ziua ei, în timpul unei escalade pe un traseu din zona Albişoara Gemenelor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cazul femeii sechestrate în buncăr de propriul tată. Vecinii credeau că fiica este stabilită în Canada

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările