Ploieșteanul Andrei Purice este băiatul de aur al României, la informatică

Andrei Purice a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, medalia de aur la Balcaniada de Informatică. Elev în clasa a XII-a la Colegiul I.L.Caragiale din Ploiești, Andrei Purice se pregătește pentru Olimpiada Internațională de Informatică care se va desfășura în perioada 22-29 iulie, în Thailanda.

Andrei Purice se numără printre cei mai buni informaticieni din lume, deși încă nu a absolvit liceul. Viitorul său înseamnă, după finalizarea clasei a XII-a, „Imperial College" din Londra sau Cambridge, două instituții care îl vor primi cu brațele deschise datorită rezultatelor sale și unde Andrei își dorește foarte mult să studieze.

Cea mai recentă performanță a ploieșteanului este medalia de aur la secțiunea de seniori a Balcaniadei de Informatică, desfășurată în perioada 4-8 iulie, la Bistrița. La concurs au participat peste 100 de elevi din 13 țări, iar România și-a adjudecat 15 dintre cele 47 de medalii acordate. Este al doilea an consecutiv când Andrei devine cel mai bun informatician din Balcani. „Pentru că informatica este o pasiune pentru mine, nu am resimțit un efort deosebit la această competiție. Oricum, am fost impresionat de organizare și de faptul că românii au fost, din nou, unici, prin introducerea în concurs a două noi stiluri de probleme", ne-a spus Andrei Purice.

Ploieșteanul a fost răsplătit de organizatorii din Bistrița cu un laptop.

Thailanda, o mare provocare

Cea mai mare provocare din acest an pentru Andrei, față de care Balcaniada poate fi considerată un simplu antrenament, este Internaționala de Informatică din Thailanda, unde va concura cu cei mai buni elevi din 90 de țări. „Balcaniada a fost un antrenament serios pentru internațională. Îmi doresc foarte mult o medalie de aur în Thailanda, deși îmi dau seama cât este de greu. Este o competiție de vârf. După ce mă întorc voi începe să aplic pentru studiile universitare", ne-a mai spus Andrei Purice.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările