Paşte pe pârtie. Turiştii care se vaccinează la centrul din Sinaia sunt ademeniţi cu reduceri uriaşe

Paşte pe pârtie. Turiştii care se vaccinează la centrul din Sinaia sunt ademeniţi cu
reduceri uriaşe

Turiştii care vin la Sinaia au şanse să petreacă Paştele pe pârtie FOTO Salvamont

Staţiunile de pe Valea Prahovei au intrat, de joi, 22 aprilie, în scenariul galben, cu o incidenţă sub 4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Este una dintre cele mai bune veşti aşteptate de hotelierii care nu ştiau cum se vor organiza pentru a primi turiştii de Florii şi de Paşte

Ştiri pe aceeaşi temă

Scenariul galben le permite reprezentanţilor din industria HoReCa să cazeze oaspeţi în 70 la sută din capacitatea hotelului, dar şi să organizeze mese festive, e adevărat cu număr restrâns de persoane şi doar pentru turiştii care au rezervat o cameră cel puţin pentru o noapte.

Incidenţa scăzută a cazurilor de COVID-19 în staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga le-a dat ocazia acum hotelierilor să scoată pe piaţă pachete de Paşte, însă la preţuri ceva mai mari faţă de anii trecuţi, tocmai pentru a recupera pierderile de peste an. Astfel, un pachet de trei nopţi, la un hotel de patru stele din Sinaia porneşte de la 800 de lei de persoană, pentru o cameră dublă şi creşte cu 100 de lei pentru condiţii de lux. În plus, un copil cazat cu părinţii în cameră trebuie să plătească între 375 de lei şi 475 de lei pe tot sejurul, în funcţie de vârstă.

În pachet, intră masa cu bucate tradiţionale în Duminica Paştelui, mic dejun în fiecare zi de cazare, dar şi un mic cadou în cameră. Dacă vremea va permite, la Sinaia se obişnuieşte organizarea de vânătoare de ouă, dedicată în special copiilor. În noaptea de Înviere, oaspeţii sunt primiţi cu un preparate specifice acestei sărbători, ou roşu, cozonac şi vin roşu.

Reduceri versus vaccinare la centrele din staţiune

Pentru a tenta turiştii să petreacă sărbătorile la munte, unii hotelieri din Sinaia, de exemplu, îi ademenesc cu reduceri spectaculoase, de până la 40 la sută, cu condiţia să facă dovada că s-au vaccinat la unul dintre centrele deschise în staţiune. În acest moment însă, la Sinaia nu mai sunt disponibile doze de ser, dar situaţia s-ar putea schimba în perioada următoare.

Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIT) din Sinaia, avertizează însă că situaţia la acest moment „este fluidă„ şi că nimeni nu poate anticipa cu exactitate în ce scenariu se va regăsi staţiunea în perioada Paştelui. Acesta a precizat că cel mai mare succes la rezervări pentru sărbători au avut proprietarii care închiriază apartamente în regim hotelier şi cei care deţin vile sau pensiuni cu capacitate mică de cazare.

„Preţurile sunt ceva mai mari. Se ajunge la 250 de euro pe noapte pentru tot apartamentul, dar ai siguranţa că astfel eviţi aglomeraţia. Va fi însă complicat cu mâncarea. Restaurantele nu sunt deschise la interior decât pentru turiştii cazaţi în hotel, iar la terasă este mai complicat. În Sinaia, încă sunt temperaturi de zero grade Celsius în oraş”, a declarat Paul Popa, directorul CNIPT Sinaia.

Acesta a adăugat că va fi extrem de dificil pentru cele trei biserici ortodoxe din staţiune să se organizeze în noaptea de Înviere pentru a se evita aglomeraţia.

„La mănăstirea Sinaia se amenajează acum un podium în curte pentru slujba de Înviere, dar şi aşa va fi dificil. În anii trecuţi, în curtea mănăstirii era om lângă om, acum nu îmi dau seama cum se va proceda pentru a se păstra distanţa. Va fi complicat”, a precizat directorul CNIPT.

Totuşi veştile sunt bune pentru turiştii care ajung pe Valea Prahovei la final de aprilie. Pot petrece Paştele pe pârtie, pentru că stratul de zăpadă este mai mult decât consistent la Cota 2000, unde vor fi funcţionale şase pârtii din Valea Soarelui şi Valea Dorului. În schimb, la cota 1400, pârtiile nu mai sunt funcţionale la acest moment.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Curăţenie generală în Mamaia. Staţiunea va fi pregătită să primească turiştii în vacanţa de Paşte

Florin Cîţu, după reuniunea Comitetului interministerial: De la 1 iunie nu revenim la normalitate 100%, dar este primul pas

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările