FOTO Parastas de doi ani pentru Regele Mihai I al României. Cine a participat la ceremonia privată de la Curtea de Argeş

FOTO Parastas de doi ani pentru Regele Mihai I al României. Cine a participat la ceremonia privată de la Curtea de Argeş

Fostul principe Nicolae şi soţia sa Alina-Maria Binder, Foto Facebook  Nicolae al României

În acest weekend, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, a avut loc parastasul de doi ani de la moartea Regelui Mihai I al României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Familia Regală au participat sâmbătă la parastasul ţinut cu câteva zile înainte de comemorarea  a doi ani de la trecerea la cele sfinte a Regelui Mihai I, la Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Ceremonia a fost una privată. Slujba de pomenire a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
 
Alături de Majestatea Sa Margareta, s-au rugat pentru odihna fostului suveran al României Principele Radu, Principesa Sofia, fostul principe Nicolae, nepotul regelui şi soţia sa Alina-Maria Binder, care au ţinut un moment de reculegere alături de câteva zeci de oameni veniţi din Argeş, dar şi de departe, purtând tricolorul şi fotografii cu portretul regelui.

Regele Mihai I al României s-a stins din viaţă pe 5 decembrie 2017, la ora 13.00 (ora României), la reşedinţa sa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferinţă cauzată de o boală grea: carcinom epidermoid metastazant şi cu leucemie cronică.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Altaţa Sa Regală Principesa Maria.

Majestatea sa Regele Mihai a fost şi ultimul monarh din ţările Europei de Est.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: