Elena Lasconi a demis şefii Poliţiei Locale şi ai pieţei din Câmpulung pentru neluarea măsurilor anti-COVID-19

Elena Lasconi a
demis şefii Poliţiei Locale şi ai pieţei din Câmpulung pentru neluarea măsurilor anti-COVID-19

Elena Lasconi i-a dat afară pe cei doi pentru că nu au luat măsurile de protecţie anti-COVID-19 în piaţa centrală FOTO: arhiva personală

Elena Lasconi, primăriţa de la Câmpulung Muscel, i-a dat afară, duminică, 15 noiembrie, pe şeful pieţei centrale şi pe şeful Poliţiei Locale din oraş pentru că aceştia nu au respectat şi aplicat regulile ce trebuia luate legal în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

„Din punctul meu de vedere, aceşti oameni nu mai trebuie să fie în funcţie, însă trebuie urmate toate căile legale. Aceşti oameni nu şi-au făcut treaba. Există o Hotărâre de Guvern ce spune că trebuie să închizi piaţa dacă nu poţi rabata geamurile. Când a venit prefectul săptămâna trecută la Câmpulung pentru a aduce două containere pentru spital l-am rugat să vină şi în piaţă ca să vedem dacă se poate găsi o soluţie. Şi m-am gândit să scoatem două rânduri de geamuri din faţă şi două rânduri de geamuri din spate putem să facem curentul de aer şi să îi ţinem pe comercianţi înăuntru, ar fi fost inuman să îi scoatem afară. Le vom pune şi mai multe aeroterme ca să aibă condiţii civilizate. Această hotărâre trebuia să fie respectată. Iar duminică, atunci când am fost în piaţă, acolo nu era nici măcar un poliţist local, nu era nimeni la intrare cu dezinfectanţi, cu termometru. Plus că era scos doar un rând de geamuri. Practic, doar intra aerul. Şeful pieţei din Câmpulung Muscel trebuia să închidă piaţa până la respectarea tuturor regulilor, iar el nu a făcut acest lucru. E vorba de sănătatea oamenilor. Nici Poliţia Locală nu şi-a făcut treaba, am găsit un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă”, a declarat Elena Lasconi pentru Adevărul.

Primăriţa de la Câmpulung Muscel mai precizează că săptămâna trecută secretarul Primăriei l-a sunat de mai multe ori pe şeful pieţei centrale pentru a îl întreba dacă are dezinfectant şi termometre. Iar şeful pieţei i-a spus că are tot ce trebuie, fapt infirmat de realitate. Mai mult, în piaţa centrală era o mizerie de nedescris, după cum spune Elena Lasconi. ”Atât şeful pieţei centrale, cât şi şeful Poliţiei Locale au ignorat hotărârile guvernului, au ignorat autorităţile locale. Cei doi au făcut lucrurile după ureche pe principiul că merge şi aşa... Şeful pieţei centrale este de 15 ani în funcţie. Va fi şi o comisie de disciplină. Noi nu ne jucăm cu vieţile oamenilor. Piaţa centrală va fi redeschisă luni 16 noiembrie după ce vor fi luate toate măsurile. Trebuie să respectăm regulile şi să facem lucrurile să funcţioneze, Eu nu sunt setată să fac rău oamenilor. Dacă oamenii lucrează legal, vor găsi în mine un super-partener, vor fi cei mai fericiţi angajaţi”, adaugă Elena Lasconi.

Primăriţa de la Câmpulung Muscel a făcut în cursul zilei de duminică şi o postare pe Facebook legat de măsurile luate, iar postarea a devenit virală rapid, strângând peste 5.000 de like-uri, comentarii şi distribuiri, majoritatea covârşitoare a oamenilor felicitând-o pe Elena Lasconi pentru măsurile luate.

Vă mai recomandăm şi:

Cum sunt ajustate „din pix“ datele din statisticile COVID-19

Elena Lasconi, mesaj la despărţirea de ProTV: imagini din urmă cu 25 de ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările