Argeşeni prinşi fără certificat verde şi fără mască într-o sală de jocuri de noroc. Măsuri ignorate şi în restaurante, magazine şi mijloace de transport

Argeşeni prinşi fără certificat verde şi fără mască într-o sală de jocuri de noroc. Măsuri ignorate şi în restaurante, magazine şi mijloace de transport

Poliţiştii argeşeni au împărţit sute de menzi în ultimele 48 de ore   Foto: IPJ Argeş

Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în judeţul Argeş, în ultimele 48 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii argeşeni au desfăşurat 46 de acţiuni punctuale, dintre care 40 au fost organizate independent de către poliţişti, patru organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi două cu alte structuri. 
Peste 3.500 de persoane, precum şi 234 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităţilor.
De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 341 de societăţi comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 477 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.800 de lei, după cum urmează:
- 424 de sancţiuni, în valoare de 30.300 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii;
- 53 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicţiilor de deplasare.

Zeci de sancţiuni după verificările făcute în mijloacele de transport în comun

Sâmbătă, spre exemplu, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au verificat 64 de persoane, 7 mijloace de transport în comun, precum şi 11 agenţi economici. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.300 de lei, conform Legii 55/2020.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au verificatşi ei  80 de persoane, 10 mijloace de transport în comun, precum şi 10 agenţi economici şi au aplicat  17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.
 

Amenzile au curs în sălile de jocuri de noroc şi în restaurante

În noaptea de 23 octombrie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acţionat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului şi a celor sanitar-veterinare, la societăţi comerciale cu obiect de activitate alimentaţie publică şi săli de jocuri de noroc, fiind aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020.
 
În urma verificărilor, în incinta unei săli de jocuri de noroc din b-dul Petrochimiştilor, au fost depistate persoane care nu deţineau certificat verde şi nu purtau masca de protecţie, motiv pentru care poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei.
 
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat o sancţiune contravenţională reprezentantului societăţii, pentru faptul că a permis accesul, în incinta sălii, persoanelor fără certificat verde.
 
"Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat că, în incinta unui local din Piteşti a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde, iar cele 6 persoane identificate în interior nu îşi justificau prezenţa.
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a celor 6 persoane, ca urmare a nerespectării interdicţiei de deplasare şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, valoarea celor 12 sancţiuni fiind de 8.000 de lei", precizează IPJ Argeş.
 
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat două  sancţiuni contravenţionale reprezentantului societăţii, pentru faptul că a permis accesul în incinta societăţii persoanelor fără certificat verde şi a depăşit programul de funcţionare stabilit în H.G. 1090/2021.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările