FOTO-VIDEO Parada costumelor populare, la Oradea. Artişti din şapte ţări şi-au prezentat straiele şi dansurile la Festivalul Internaţional de Folclor

FOTO-VIDEO Parada costumelor populare, la Oradea. Artişti din şapte ţări şi-au prezentat straiele şi dansurile la Festivalul Internaţional de Folclor

Ansamblurile folclorice au defilat prin centrul Oradeai FOTO-Claudia Bonchiş

Joc, dans, voie bună şi multă culoare. De asta au avut parte trecătorii care au avut drum pe Corso în această după-amiază. Ansamblurile folcorice din şapte ţări şi-au prezentat straiele şi dansurile specifice în deschiderea celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a debutat cu parada costumelor populare. Astfel, ansamblurile folclorice din Cipru, Grecia, Ungaria, Turcia, Slovacia,  Serbia şi România s-au plimbat prin oraş pe traseul :Casa de Cultură a Sindicatelor - str. Gen. Magheru - str. Republicii - Piaţa Ferdinand. Participanţii s-au oprit în mai multe locuri şi şi-au prezentat dansurile specifice, fiind admiraţi de trecători şi răsplătiţi cu ropote de aplauze de fiecare dată.

După ce au defilat pe Corso ansamblurile folclorice s-au oprit în faţa Teatrului de Stat “Regina Maria”, unde a fost amplasată o scenă pe care, în acest weekend, se  vor desfăşura spectacole programate.

Evenimentul este un câştig atât pentru oraş, pentru orădeni, dar şi pentru turiştii aflaţi în municipiul nostru. În cadrul fesivalului vor fi reprezentate 7 ţări: Cipru, Grecia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ungaria şi bineînţeles România. Publicul va putea admira prestaţia pe scenă a Ansamblului Maria Tănase din Craiova, a Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava, a Ansamblului Artistic Profesionist Porolissum Zalău şi a Ansamblului Artistic Profesionist Crişana din Oradea", a spus Leontin Ciucur, directorul Ansamblului Profesionist Crişana.

 

Sâmbătă programul va începe la ora 17.00 cu un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana, solişti: Ionel Ban, Simona Costin, Felicia Costin, Viorica Bradea, Cornelia Covaciu după care de la ora 18.30 şi până la ora 22.00 pe scenă vor urca ansamblurile folclorice din străinătate.

Duminică, de la ora 18.00, va începe ceremonia de închidere a festivalului, spectacolele fiind programate a se încheia în jurul orei 22.00.

Cu ocazia festivalului, vor fi amenajate standuri cu produse populare autentice. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele se vor muta în sala de spectacole a teatrului. În ceea ce priveşte circulaţia, conducătorii auto trebuie să ştie că aceasta este închisă până duminică noaptea.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările