Mii de euro puşi la bătaie de Primăria Oradea pentru realizarea statuii lui Ion I.C. Brătianu

Mii de euro puşi la bătaie de Primăria Oradea pentru realizarea statuii lui Ion I.C. Brătianu

Ion I.C. Bratianu

Ideea cea mai apreciată va fi premiată de către Primăria din Oradea cu 2.000 de euro. Este vorba despre organizarea unui concurs de idei pentru realizarea statuii lui Ion I.C. Brătianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Oradea organizează un concurs de idei pentru realizarea statui, şi pune la bătaie 4.500 de euro. Astfel, cea mai bună idee va fi răsplătită cu 2.000 de euro, locul doi cu 1.500 de euro, iar locul trei cu 1.000 de euro.

Municipalitatea intenţionează să amplaseze, în parcul omonim Ion I. C. Brătianu, o statuie în memoria fostului prim-ministru al României, cel care a avut o contribuţie majoră în organizarea statului naţional unitar precum şi în organizarea instituţiilor publice.

Ideea concursului s-a născut pornind de faptul că în Oradea nu se găseşte nicio statuie a marelui politician, personalitate care a iniţiat revizuirea şi adoptarea Constituţiei din martie 1923, una dintre cele mai moderne şi democratice Constituţii din Europa.

Statuia urmează să fie executată din bronz, în mărime naturală sau mai mare, după modelul agreat de Consiliul Local al municipiului Oradea.

Juriul va fi format din reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi specialişti (artişti plastici, arhitecţi, istorici de artă, oameni de cultură), conform regulamentului de organizare al concursului.

Termenul de depunere a documentaţiei pentru jurizare este 29 septembrie 2014. Anunţarea rezultatului concursului va avea loc în 7 octombrie 2014. Termenul de finalizare a turnării în bronz şi realizării soclului pentru amplasare este de 30 aprilie 2015.

Mai puteti citi:

De ce România este obligată la un preşedinte

Unionist

Proiectul „Cluj-Napoca - Oraşul Comoară”,  finanţat de UE, demareaza în 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările