Descoperirea făcută de un căutător de comori lângă Oradea. Autorităţile trag un semnal de alarmă

Descoperirea făcută de un căutător de comori lângă Oradea. Autorităţile trag un semnal de alarmă

Un căutător de comori din Bihor care se afla într-o pădure de lângă Oradea a făcut o descoperire neaşteptată după ce a verificat zona în care detectorul i-a semnalizat prezenţa unor metale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Însă în loc de monezi sau obiecte de colecţie, bihoreanul a dat peste un adevărat arsenal de război. 

Bărbatul a sunat imediat la 112 iar la faţa locului au ajuns specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana care au scos la suprafaţă obiectele. "Specialiştii pirotehnicieni mobilizaţi la faţa locului au identificat o grenadă ofensivă funcţională şi 40 de cartuşe, provenite din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Camelia Roşca. 

Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.

Pompierii militari bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Vă recomandăm şi:

Un vânător de comori din Iaşi a dat statul în judecată. Ce recompensă i-a fost refuzată după o descoperire importantă

Descinderi la traficanţii de comori. Au fost ridicate zeci de artefacte preţioase şi 3 kilograme de mercur

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările