Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională Bihor: poezia „Ploaie”, un text la prima vedere şi o compunere

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională Bihor: poezia „Ploaie”, un text la prima vedere şi o compunere

A inceput capacitatea

Luni, 19 iunie, absolvenţii de şcoală generală vor susţine prima probă la Limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naţionale. Peste 4.000 de elevi din Bihor sunt aşteptaţi la cele 42 de centre de examinare organizate în judeţ.Luni, 19 iunie, elevii de clasa a VIII-a susţin prima probă a Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română. Probele se vor desfăşura în perioada 19-22 iunie, urmând ca în 30 iunie elevii să afle rezultatele.

În judeţul Bihor 4.206 de elevi au terminat clasa a VIII-a. Aceştia vor fi aşteptaţi la cele 42 de centre de examinare organizate în întreg judeţul. Totodată, în judeţ există un centru de evaluare în care se vor corecta lucrările din alt judeţ.

Calendarul Evaluării Naţionale:

19 iunie – proba scrisă la Limba şi Literatura Română

21 iunie – proba scrisă la Matematică

22 iunie – proba scrisă la Limba şi Literatura maternă

26 iunie – Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

30 iunie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Pe baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională, elevii vor fi repartizaţi la liceu. În Bistriţa-Năsăud sunt organizate 104de clase, 76 dintre ele fiind de liceu, iar 28 de profesională. Repartizarea la licee a elevilor va începe în 12 iulie.

Vă mai recomandăm:

Capacitate 2017. Tot ce trebuie să ştie elevii despre examen

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările