Vatmanul tramvaiului ucigaş de la Iaşi, condamnat la trei ani de închisoare. Prima lui reacţie: o astfel de tragedie cu siguranţă se va repeta

Vatmanul tramvaiului ucigaş de la Iaşi,
condamnat la trei ani de închisoare. Prima lui reacţie: o astfel de
tragedie cu siguranţă se va repeta

Vatmanul Cristian Diaconu şi avocata sa Anca Drăgoi

Judecătoria Iaşi a decis vineri, 11 octombrie, să îl condamne pe fostul vatman Cristian Diaconu, cel care în martie 2011 conducea un tramvai ce a strivit mai multe maşini într-o zonă centrală a Iaşului, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii ieşeni au stabilit că vatmanul Cristian Diaconu nu a fost singurul vinovat care a provocat tragicul accident. Aceştia au stabilit o culpă în cuantum de 30% şi pentru Dănuţ Condurache, şoferul care a murit în urma evenimentului rutier. De asemenea, judecătorii au admis în parte acţiunile civile ale persoanelor care au avut de suferit din cauza accidentului. Cinci dintre rudele lui Dănuţ Condurache vor primi despăgubiri în cuantum total de 1.175.000 de lei. Mirela Drăguşanu, asistenta care a fost rănită grav în accident va primi despăgubiri de 10.000 de euro şi 300.000 de lei.

Cristian Diaconu a oferit şi prima declaraţie pentru presă de la momentul accidentului. Acesta a menţionat că i-a fost teamă de o pedeapsă cu executare susţinând însă că, în opinia sa, ar fi trebuit achitat. “Mă bucură faptul că s-a stabilit şi o culpă pentru şoferul implicat în accident. Pentru că circulăm cu toţii sub incidenţa aceluiaşi Cod Rutier”, a spus Diaconu corespondentului “Adevărul”. Acesta a răspuns unei întrebări spunând că merge în fiecare zi cu tramvaiul şi că, după părerea sa, accidente asemenătoare vor mai avea loc “cu siguranţă” în Iaşi din cauza tramvaielor vechi şi a uzurii liniilor.

Mirela Drăguşanu a precizat pentru “Adevărul” că nu este mulţumită de cuantumul depăgubirilor civile acordate de judecători şi că se va gândi în zilele următoare dacă va intenta sau nu recurs.

Familia Condurache a refuzat să ofere declaraţii presei. La rândul lor, avocaţii lui Cristian Diaconu au menţionat că sentinţa este una echilibrată şi solomonică şi că vor decide de asemenea zilele următoare dacă vor intenta recurs.

Cristian Diaconu a fost implicat pe 21 martie în groaznicul accident din zona Fundaţie din Iaşi. Tramvaiul pe care-l conducea a intrat în şase maşini şi un autobuz.În urma impactului, agentul- şef adjunct Dănuţ Condurache (43 de ani) din cadrul Penitenciarului Iaşi şi-a pierdut viaţa, iar Mirela Drăguşanu, asistenta medicală aflată lângă el, a fost grav rănită.

Pe aceeaşi temă:

Procesul vatmanului din „tramvaiul- groazei”: amânare de la primul termen

Ancheta în cazul „tramvaiului-groazei” s-a terminat

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“

Accident grav pe Copou. Un tramvai a rămas fără frâne şi a lovit şase maşini. O persoană a murit

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: