Test de cultură generală despre traci. În ce oraş a devenit gladiator Spartacus?

Test de cultură generală despre traci. În ce oraş a devenit gladiator Spartacus?

Una dintre reprezentările cinematografice ale lui Spartacus

Vă propunem un test de cultură generală despre traci. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cui aparţine prima menţiune despre traci?
a) Herodot
b) Traian 
c) Mnaseas

2. Ce regat a condus Teres I
a) Dacia 
b) Moesia Inferior 
c) Odris

3. Cum se numea zeul războiului la geto-daci?
a) Derzelas
b) Pleistoros
c) Bendis

4. În ce a a murit regele Burebista?
a) 44 î.Hr. 
b) 55 î.Hr 
c) 28 î.Hr. 

5. În ce localitate se afla şcoală de gladiatori din care a făcut parte Spartacus?
a) Roma 
b) Cartagina 
c) Capua 

6. Unde au locuit costobocii?
a) În Banatul de azi 
b) În Dobrogea de azi 
c) În Moldova de azi 

7. Cum a murit regere Decebal?
a) S-a sinucis 
b) A fost înjunghiat de Traian 
c) Decapitat pe câmpul de luptă 

8. Cine a fost penultimul rege dac?
a) Scorilo
b) Duras
c) Burebista

9. În ce ţară se află  mormântul de la Sveštari, important monument arhitectural tracic?
a) Macedonia 
b) Grecia 
c) Bulgaria 

10. Care dintre următorii a fost satrap şi mai apoi rege al Traciei?
a) Lisimah
b) Dromihete
c) Alcimachus

d) Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – a, 5 – c, 6 – c, 7 – a, 8 – b, 9 – c, 10 – a.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: