Noul stadion de la Iaşi, tot mai departe de realizare. Primarul aruncă proiectul către alte partide

Noul stadion de la Iaşi, tot mai departe de realizare. Primarul aruncă proiectul către alte partide

Proiectul noului stadion de la Iaşi / FOTO: Primăria Iaşi

Noul stadion de la Iaşi, promis de câţiva ani de către ultimii primari ai oraşului, a devenit temă de batjocură în politica locală.

Noua arenă este tot mai departe de a se realiza, după ce, anul trecut, proiectul a făcut înconjurul ţării datorită arhitecturii şi modului în care urma să arate stadionul „Regele Ferdinand”. 

Primarul Mihai Chirica a declarat că nu a reuşit să obţină nicio promisiune din partea Guvernului, dar a luat în glumă dorinţa suporterilor de a avea un nou stadion, trimiţând proiectul în curtea altui partid, într-o încercare de a „înţepa” consilierii care au respins proiectul de buget al Iaşului în ultima lună.

„Stadionul e o abordare de 100 de milioane de euro. Nu am nicio promisiune de la Guvern, dar poate fi un proiect foarte bun pentru partenerul USR-PLUS. Să şi-l asume la guvernare prin PNRR şi eu voi scrie pe frontispiciu că stadionul a fost construit prin sprijinul USR-PLUS. Promit, din banii mei fac chestia asta”, a declarat Mihai Chirica. 

Pe data de 15 aprilie 2020, edilul oraşului spunea că noua arenă a echipei locale va avea un design unic, 25.000 de locuri, iar costul întregului ansamblu, care cuprinde şi o sală de sport, va fi de peste 50 de milioane de euro.  „Pentru finanţare vom apela şi la ajutorul Guvernului României, fiindcă e un proiect regional, vom contribui cu fonduri locale, dar vom accesa şi dintre cele europene", mai spunea Mihai Chirica, în urmă cu un an. 

Sala polivalentă, mai aproape de adevăr

În schimb, noua sală polivalentă pare a avea şanse mai mari de realizare în viitorul apropiat. 
 
„Vestea bună de săptămâna aceasta este că sala a fost introdusă în lista Guvernului. Capacitate de 10.700 de locuri, cu zonă expoziţională, multiple terenuri, parcare subterană. Sperăm să vedem cât mai repede licitaţia, în anul 2021”, a transmis primarul Iaşului. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările