Meniu de post în funcţie de boală. Vezi sfaturile medicilor din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii recomandă ca legumele atât de recomandate în post să nu fie combinate cu prăjeli întrucât pot afecta vezica biliară şi ficatul. De asemenea, peştele trebuie consumat cu prudenţă în zilele de dezlegare din Postul Paştelui.

Ieşenii care suferă de afecţiuni digestive, au probleme la ficat sau vezica biliară, dar care vor totuşi să postească sunt atenţionaţi de medici să consume cât mai puţine prăjeli.

Astfel, trebuie să evite pe cât posibil cartofii prăjiţi sau combinaţiile dintre fasole şi mazăre cu ceapă prăjită.

Iaşi: Medicii fac recomandări pentru mâncărurile de Paşte. Vezi ce trebuie să scoţi din meniu ca să nu te simţi rău

„Tot ce presupune alimente prăjite în special în combinaţie cu ceapă prăjită sunt alimente agresive pentru vezica biliară şi pentru ficat. Nu numai că le va da un disconfort digestiv imediat, dar în acelaşi timp persoanele cu hepatită cronică trebuie să fie atente", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Posteşti? Vezi aici ce şi cum trebuie să mănânci

Începe Postul Paştelui. Unde găsesc ieşenii cele mai ieftine fructe şi legume

De asemenea, specialiştii recomandă prudenţă şi în zilele de dezlegare la peşte, când se pot înregistra numeroase alergii.

„Un caz particular îl reprezintă perioada cu dezlegare la peşte şi spun asta întrucât a fost o dezlegare la peşte în urmă cu câteva zile şi au apărut în spital erupţii după consum de peşte. Organismului nu-i convine să mânânce un anumit tip de carne de peşte", explică profesorul Dorobăţ.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite