Fostul şef al DNA Iaşi, sancţionat pentru nereguli într-un dosar de corupţie, vrea loc călduţ, la Parchetul Militar

Fostul şef al DNA Iaşi, sancţionat pentru nereguli într-un dosar de corupţie, vrea loc călduţ, la Parchetul Militar

Sorin Călin activează în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi FOTO barfadeiasi.ro

Procurorul Sorin Călin, fost şef al DNA Iaşi şi proaspăt sancţionat de CSm pentru abateri disciplinare vrea să se transfere la Parchetul Militar, unitatea judiciară cu cea mai restrânsă activitate din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi dintre cei mai cunoscuţi magistraţi din oraş au înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) solicitări de transfer către Parchetul Militar din Iaşi, unitate cu o activitate mult mai lejeră decât la celelalte parchete. Printre cei care şi-ar dori să se transfere se numără şi fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, Sorin Călin, proaspăt sancţionat de CSM pentru abateri disciplinare ce ar fi fost comise în perioada în care activa la DNA. O altă cerere surpriză este constituită de cea a procurorului Valentin Iordan, în prezent procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Decizia privind transferul celor doi va fi luată astăzi de secţia pentru procurori a CSM. În cazul lui Sorin Călin ar putea fi vorba de al doilea transfer din acest an, după demisia de la începutul anului de la DNA.

Contactat telefonic ieri de reporterii “Adevărul”, Călin a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la motivele care l-au determinat să ceară transferul la Parchetul Militar. “Sunt procuror, şi nu o persoană publică. Este o opţiune personală”, a motivat Călin.

Fostul şef de la DNA a fost sancţionat, la începutul acestei luni, cu un avertisment, după ce împotriva sa au fost depuse mai multe plângeri referitoare la modalitatea de instrumentare a unui dosar de corupţie. Călin activează în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. La aceeaşi instituţie a lucrat până la începutul anului trecut şi procurorul Valentin Iordan. Procurorul-şef de la Parchetul local din Hârlău nu a răspuns ieri la telefon pentru a comenta solicitarea sa de transfer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: