Cum a ajutat „Iuda” la condamnarea a doi soţi traficanţi de droguri

Cum a ajutat „Iuda” la condamnarea a doi soţi traficanţi de droguri

FOTO Arhiva Poliţiei Române - D.I.I.C.O.T.

Soţii Luca au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Capul familiei, Petronel Luca, mai fusese trimis în judecată în 2016 tot pentru trafic de droguri, fiind condamnat la 3 ani de închisoare.

Doi soţi din judeţul Iaşi au fost condamnaţi pentru trafic de droguri. Pentru a reconstitui activitatea infracţională a celor doi, anchetatorii au apelat la investigatori sub acoperire, inclusiv la intermediari colaboratori, unul dintre ei fiind numit „Iuda".
 
Potrivit presei locale, cei doi soţi, Elvira şi Petronel Luca, nu au o ocupaţie stabilă, ea fiind casnică, iar el lucrând ocazional ca muncitor necalificat în construcţii. Sursa lor de venituri consta în vânzarea de cannabis.
 
Petronel, capul familiei, mai fusese trimis în judecată în 2016 tot pentru trafic de droguri, fiind condamnat la 3 ani de închisoare. Eliberat condiţionat în septembrie 2018, Luca şi-a reînceput imediat activitatea de traficant. 
 
Ziarul de Iaşi notează că anchetatorii i-au luat din nou în vizor pe cei doi soţi în februarie 2019, investigatori sub acoperire cumpărând în mai multe rânduri cannabis de la ei.  Achiziţia nu o făcea investigatorul propriu-zis, ci colaboratori ai acestuia.
 
Tranzacţiile se făceau direct la domiciliul familiei Luca. Cei doi au fost urmăriţi până în septembrie 2020, anchetatorii nestabilind însă şi sursa de provenienţă a cannabisului pe care traficanţii îl vindeau.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, în noiembrie 2020, iar sentinţa a fost dată la sfârşitul lunii ianuarie.
 
Petronel Luca a fost condamnat la 3 ani de executare, la această pedeapsă adăugându-se şi cele 281 de zile neexecutate din prima condamnare.
 
Soţia acestuia, Elvira Luca, a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. 
 
Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului a rămas definitivă doar în cazul femeii, bărbatul declarând apel. Magistraţii Curţii de Apel au stabilit un prim termen de judecată pe 5 aprilie.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările