Au murit doi dintre pacienţii transferaţi ieri de la Bucureşti la Iaşi. Aveau plămânii afectaţi în proporţie de 80%

Au murit doi dintre pacienţii transferaţi ieri de la Bucureşti la Iaşi. Aveau plămânii afectaţi în proporţie de 80%

FOTO: b1.ro

Ambii pacienţi decedaţi aveau plămânii afectaţi grav de infecţia cu coronavirus, şansele lor scăzând mai ales din cauza bolilor asociate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi dintre cei patru pacienţi aduşi cu avionul Spartan de la Bucureşti la Iaşi, în cursul zilei de ieri, au murit la Spitalul de Neurochirurgie.
 
Ambii pacienţi decedaţi aveau vârste de aproximativ 70 de ani şi aveau plămânii afectaţi în proporţie de peste 80%, din cauza infectării cu COVID-19.
 
„Aveau multiple patologii asociate – diabet zaharat, hipertensiune sau boală renală cronică. Cei care sunt în viaţă au o afectare pulmonară mai puţin severă şi au vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani”, a declarat Lucian Eva, manager la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Spitalul de Neurochirurgie aşteaptă în următoarele zile noi transferuri şi de la alte spitale din ţară.
 
„Până acum am reuşit să facem faţă la cele 60 de paturi de ATI cu personalul spitalului, angajând şase medici de ATI, care şi-au exprimat dorinţa de a lucra aici. Personalul este dedicat şi sper să mai facă faţă. Încercăm să îi sprijinim măcar moral. Acum avem şase locuri disponibile şi vor mai fi transferaţi pacienţi din Bucureşti şi Tg. Mureş”, a mai spus Lucian Eva.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările