Afaceri deschise în plină pandemie. Povestea cafenelei care încurajează donarea de sânge şi de plasmă FOTO

Afaceri deschise în plină pandemie. Povestea cafenelei care încurajează donarea de sânge şi de plasmă FOTO

Coffee Shop-ul Noir Coffee Roasters     FOTO Edmond Moraru

Antreprenorii ieşeni susţin atât economia locală, cât şi implicarea cetăţenilor în diferite activităţi de solidaritate, mai ales acum, în plină pandemie de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe câţiva tineri ieşeni curajoşi să înceapă afaceri, în ciuda riscurilor din această perioadă dificilă. Deşi folosesc metode noi de promovare, iar restricţiile impuse de autorităţi fac dificilă prezenţa clienţilor, ideile ingenioase ale antreprenorilor fac posibilă susţinerea economiei locale.

Noile afaceri fac parte din diferite domenii: de la cafenele la centre de sortare a hainelor.
 
De exemplu, la Iaşi, Edmond Moraru a avut curajul să deschidă un coffee shop în plină pandemie de coronavirus.
 
„Noi avem o prăjitorie şi am decis că ar fi bine dacă am avea şi un punct de desfacere pentru cafeaua noastră. Ne-am gândit să nu facem un chioşc clasic, ci am vrut să avem o variantă mai inovativă. Nu ne-a fost teamă să deschidem în perioada asta. Am fost încrezători. Ne mutăm locaţia zilnic. Maşina Noir Coffee ne permite să facem asta”, spune Edmond Moraru, antreprenor.
 
Noir Coffee Roasters  FOTO Edmond Moraru
 
Tânărul a deschis Coffee Shop-ul Noir Coffee Roasters în urmă cu două săptămâni. S-a făcut remarcat prin faptul că a demarat campania „Duminică merg la vot”. Iubitorii de cafea au fost încurajaţi să meargă la vot şi răsplătiţi cu o cafea gratuită.
 
„Au venit oamenii. Ce m-a surprins pe mine cel mai mult a fost faptul că foarte mulţi ştiau de campanie şi ne-au arătat eticheta de pe buletin, dar au insistat să plătească. Au vrut să vină în susţinerea unei afaceri locale”, spune tânărul antreprenor.
 

Cafea gratuită pentru donatorii de sânge sau plasmă

Noir Coffee Roasters îşi propune să susţină atât economia locală, cât şi implicarea cetăţenilor în diferite activităţi de solidaritate, mai ales acum, în plină pandemie de coronavirus. 

Motiv pentru care Edmond Moraru spune că vrea să demareze în perioada următoare o campanie de susţinere a celor care vor dona sânge sau plasmă. 

„Ei donează, iar noi le oferim gratuit un produs pe bază de cafea. Doar aşa, împreună, putem să venim în sprijinul comunităţii”, a spus tânărul antreprenor în discuţia cu reporterul „Adevărul”. 

Coffee Shop-ul Noir Coffee Roasters are un aer franţuzesc, elegant. 

Coffee Shop-ul Noir Coffee Roasters     FOTO Edmond Moraru

Povestea Noir Coffee Roasters

Noir Coffee Roasters s-a născut la Iaşi,  orasul celor şapte coline şi parfum de tei. De aceea, fiecare pungă poartă cu mândrie numele acestui loc cu farmec aparte, cafeaua de specialitate fiind prăjită aici.
 
Tânărul antreprenor spune că Noir Coffee Roasters este despre pasiunea pentru cafea, dezvoltată în decursul a mai multor ani, dar şi despre dorinţa arzătoare de a promova industria cafelei de specialitate. 
 
„Ne-am propus să livrăm cafea de calitate, de peste 80 puncte SCA, către oameni frumoşi, dornici de a se bucura de aceasta în confortul casei lor, sau la birou. Sau poate într-o excursie în natură? Locul îl alegeţi voi, noi suntem încântaţi că vă bucuraţi alături de noi de gustul şi aroma acestei licori fermecătoare. Scopul nostru a fost îndeplinit, cafeaua aceasta v-a cucerit si pe voi. Nu degeaba se spune: life is too short to drink poor-quality coffee, isn’t it?”, spune Edmond Moraru, antreprenor. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările