Înmormântarea soţilor care s-au sinucis: sute de prieteni, rude şi cunoscuţi i-au însoţit pe ultimul drum pe Bogdan şi pe Anda Maleon

Înmormântarea soţilor care s-au sinucis: sute de prieteni, rude şi cunoscuţi i-au însoţit pe ultimul drum pe Bogdan şi pe Anda Maleon

Înmormântare familia Maleon, joi, 28 decembrie

În jur de 300 de oamenii s-au strâns joi pe aleile din faţa capelei din Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi, lângă sicriele celor doi soţi, Bogdan şi Anda Maleon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tăcuţi, cu ochii în lacrimi, aşezaţi de-a parte şi de alta a culoarului făcut din lumânări aprinse şi zeci de jerbe de flori, în jur de 300 de oameni au luat parte la ultima priveghere a cluplului Bogdan şi Anda Maleon, într-o zi neobişnuit de caldă pentru sfârşitul lui decembrie şi un cer senin. 
 
Prietenii şi apropiaţii familiei Maleon au ascultat cuvintele decanului Facultăţii de Istorie din Iaşi, prof. univ dr. Petronel Zahariuc, rostite la căpătâiul celor doi soţi. „De două decenii îi ştiu pe aceşti oameni. I-am cunoscut, dar nu i-am înţeles. Cred că nimeni nu poate înţelege gestul lor şi nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Suntem mulţi universitari aici, iar viaţa unui universitar nu e uşoară, faci multe sacrificii, iar cu cât urci mai mult, cu atât renunţi la tot mai multe. Bogdan şi-a făcut întotdeauna datoria oriunde s-a aflat şi mai avea atâtea de realizat!“, au fost doar câteva din gândurile decanului, care i-a fost şi dascăl Andei Maleon, care a absolvit, de asemenea, Facultatea de Istorie. 

Prof. univ dr. Petronel Zahariuc a mai transmis celor prezenţi: „să fim atenţi la lumina din ochii celor de lângă noi şi să o păzim“. În final, cei prezenţi s-au rugat pentru iertarea celor doi soţi dispăruţi atât de tineri. 
 
Cortegiul a pornit apoi spre groapă în bocetul neîncetat al mamei Andei şi în tăcerea sfâşietoare a prietenilor şi cunoscuţilor, niciunul neînţelegând cum s-a ajuns la o asemenea tragedie. 
 
La înmormântarea soţilor Maleon au luat parte colegi ai Andei şi profesori universitari, prieteni, studenţi şi cunoscuţi ai cuplului. Familia Maleon era foarte respectată şi apreciată în comunitatea ieşeană. Reamintim că trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi au fost descoperite de un prieten de familie pe 25 decembrie şi surse apropiate anchetei spun că cel mai probabil ar fi vorba de sinucidere.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările