Una dintre cele mai cunoscute zone de pescuit din România, populată cu peste 3,6 tone de peşte

Una dintre cele mai cunoscute zone de pescuit din România, populată cu peste 3,6 tone de peşte

sursa: CJ Galati

Timp de trei zile, balta Zătun va fi populată cu peste 3,6 tone de peşte. Acţiunea este realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

“De câţiva ani, populăm balta Zătun de cel puţin două ori pe an. În 2020, s-au adus 6 tone de caras şi crap, iar acum, de astăzi şi până miercuri, balta Zătun va fi populată cu alte câteva tone de caras”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 31.200 de lei (cu TVA), transportul fiind inclus în preţ.

Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 4 aprilie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în octombrie 2020.  

Complexul de agrement Zătun va fi extins cu ajutorul finanţării obţinute prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Este vorba despre un proiect privind amenajarea şi modernizarea în scop turistic şi de agrement a infrastructurii cu specific pescăresc Balta Zătun, situată în zona Prut-Dunăre din judeţul Galaţi. La Balta Zătun vor fi construite nouă spaţii de cazare şi camping, trei foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii şi cinci pontoane pescăreşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările