Seminariştii din Galaţi care au omorât în bătaie un om, în plină stradă, se întorceau de la banchetul de absolvire. Ce le-au declarat anchetatorilor

Seminariştii din Galaţi care au omorât în bătaie un om, în plină stradă, se întorceau de la banchetul de absolvire. Ce le-au declarat anchetatorilor

Captura video cu momentul altercaţiei care a dus la crimă FOTO Captura video camere supraveghere

„Filmul” altercaţiei care a dus la crimă arată un scenariu ceva mai complicat decât părea iniţial. Deşi omorul a avut loc, spun procurorii, fără un mobil anume, înainte de producerea lui a existat şi un alt conflict, în care au fost implicate rude ale victimei.

Împrejurările crimei de la Galaţi, din noaptea de vineri spre sâmbătă, când doi elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din localitate au omorât în bătaie un bărbat de 42 de ani, au fost elucidate în mare parte. Potrivit anchetatorilor, nu a existat un mobil al omorului, totul având la origine un conflict spontan, pe care presupuşii autori ai crimei - Lucian Gabriel Zaharia şi George Micu (de 18 şi, respectiv, 19 ani) - l-au avut iniţial cu fiul celui pe care l-au ucis.

„Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă, a fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Au recunoscut fapta”, a precizat Liliana Istrate, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

De celaltă parte, avocatul tinerilor, Julieta Popescu, a explicat că nu aceştia au iniţiat conflictul cu final tragic, ci că au fost acostaţi şi înjuraţi de fiul şi ginerele victimei, care a intervenit ulterior, înarmat cu o bâtâ, deşi situaţia conflictuală nu impunea acest lucru, fiind doar la nivel verbal.

„Cei doi veneau de la un banchet  şi în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii, cu care a existat conflictul anterior. De aici nu a  fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi. Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului”, a declarat avocata.

Inculpaţii şi-au recunoscut vina în faţa procurorilor şi în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele, o să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală”, a mai spus avocata tinerilor.

Reprezentanţii Seminarului Teologic au transmis un comunicat de presă în acest caz.

„Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Andrei» din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată“, se arată în comunicatul Seminarului Teologic Ortodox.

Cei doi elevi inculpaţi de crimă nu au mai fost implicaţi, până acum, în niciun fel de incidente. Unul dintre ei este din comuna Fârţăneşti (judeţul Galaţi) şi provine dintr-o familie liniştită, foarte credincioasă. Celălalt era implicat în mai multe proiecte multiculturale şi de voluntariat, câştigând şi o serie de premii pentru activitatea desfăşurată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: