Patru spitale gălăţene vor fi comasate cu Spitalul de Urgenţe, iar altul va fi transformat în cămin pentru bătrâni

Ministerul Sănătăţii a postat lista cu spitalele propuse pentru comasare şi cele care vor fi transformate în cămine pentru bătrâni. Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii e

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care sevor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.
 
La Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul  de Boli Infecţioase “Cuvioasa Parascheva” şi Spitalul de Psihiatrie  “Elisabeta Doamna” sunt propuse pentru comasare cu Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ap. Andrei şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire” cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Cel de-al cincilea spital luat la ochi de către minister este cel de la Iveşti. Spital de Boli Cronice Iveşti va fi transformat în cămin pentru vârstnici.

“Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilor de spitale nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou înfiinţate, ca urmare nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal”, spune ministrul sănătăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările