Gest de admirat făcut de un grup de copii, de medici şi de preoţi pentru bătrânii dintr-un centru social din Galaţi

Gest de admirat făcut de un grup de copii, de medici şi de preoţi pentru bătrânii dintr-un centru social din Galaţi

Imagine de la consultaţia medicală gratuită FOTO Daniel Lare

Trotuarul a fost realizat în urmă cu câteva zile, pe lângă gardul cimitirului „Radu Negru” de pe Şoseaua Buzăului. Până acum, acolo era o fâşie de spaţiu verde, lată de numai un metru, pe care se aflau stâlpi şi copaci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bâtrânii din Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi, au avut parte zilele trecute de o surpriză plăcută, care le-a mai luminat puţin viaţa.

În amintitul centru, coordonat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, sunt asistate 60 de persoane, majoritatea vârstnici cu venituri reduse şi persoane singure, marginalizate social, care nu reuşesc să se descurce din pensiile mizere.

Pentru început, medici şi asistente medicale voluntare au realizat asistaţilor un control medical ce a presupus măsurarea tensiunii arteriale, testarea glicemiei şi îndrumarea celor depistaţi cu probleme către clinicile de specialitate. De asemenea, masa asistaţilor deplasabili ai centrului social a fost oferită de Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe, filiala Galaţi.

Însă, dincolo de aceste lucruri de imediată necesitate, bătrânii au avut parte, mulţumită unor tineri inimoşi, şi de un program artistic care le-a readus, fie şi doar preţ de o clipă, zâmbetele pe faţă.

Elevi ai Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu“ din Galaţi, un grup de tineri din localitatea Suhurlui, judeţul Galaţi şi copii din grupa mare de la Grădiniţa „Elena Doamna”  din Galaţi au prezentat un bogat program de cântece populare româneşti, dansuri tradiţionale şi poezii.

În continuarea programului cultural-artistic a fost oficiată slujba parastasului pentru asistaţii Centrului trecuţi la Domnul, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească.

Cu acest prilej, a fost organizată şi o expoziţie de obiecte tradiţionale ţărăneşti, unele dintre acestea aparţinând asistaţilor Centrului şi altele aduse de la parohia „Sf. Ilie” din municipiul  Galaţi, confecţionate de către copiii care frecventează programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” al acestei parohii gălăţene.

La final, elevii participanţi la această manifestare au primit din partea gazdelor, diplome de voluntari, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: