Două cartiere ale Galaţiului, inundate. Avertizare RO-ALERT de ploi torenţiale pentru două localităţi

Două cartiere ale Galaţiului, inundate. Avertizare RO-ALERT de ploi torenţiale pentru două localităţi

Apa a inundat zeci de străzi din Galaţi, sursa: ISU

Sunt probleme în oraşul Galaţi, din cauza ploii torenţiale căzute în timpul nopţii. Pompierii intervin în cartierele Valea Oraşului şi Barboşi, unde zeci de străzi dar şi gospodării sunt inundate. A fosr emis RO-ALERT pentru comunele Şendreni şi Braniştea.

   

UPDATE: 10.45 Primăria municipiului Galaţi informează că în această dimineaţă, numai între orele 5.00 şi 8.00, în oraşul Galaţi s-au înregistrat cantităţi importante de precipitaţii, din primele estimări acestea fiind cuprinse între 60 şi 80 l/mp, iar apa s-a acumulat astfel în mai multe zone din oraş.

„Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă, de 5000 metri cubi/oră fiecare. Din cauza debitului mare al Dunării, apa acumulată în Valea oraşului nu poate fi deversată gravitaţional şi se evacuează doar prin pompare. Apa s-a acumulat şi în cartierul Barboşi, iar echipele de intervenţie sunt în teren. Din cauza căderilor de tensiune, temporar se înregistrează şi întreruperi în ceea ce priveşte furnizarea apei curente.Echipele de intervenţie de la Apă Canal, Ecosal şi Gospodărire Urbană acţionează pentru evacuarea apei, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi. 
 
UPDATE: 10.00 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cu cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Galaţi şi Brăila.
În intervalul 20 iunie, ora 10:00 -21 iunie, ora 02:00, vor fi ploi abundente, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. „În Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei, precum şi în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 60...80 l/mp", informează ANM.
 

Încă de la ora 5 dimineaţa, pompierii gălăţeni intervin cu motompe pe străzile Griviţei, Vasile Lupu şi Olteniţei, din Valea Oraşului. Din cauza ploii, s-a produs o avarie la sistemul de furnizare a energiei electrice în Valea Oraşului, iar locuitorii şi agenţii economici din zonă au rămas fără curent. Echipele Electrica se află pe teren şi încearcă să remedeze avaria.

Din păcate, din cauza cantităţii mari de apă care a căzut în ultimele ore, staţia de pompare nu mai face faţă. În prezent, apa este pompată direct în Dunăre, cu ajutorul motospecialelor ISU şi a unei motopompe de mare capacitate.

Probleme sunt şi în cartierul Barboşi, unde apa a inundat mai multe străzi şi a intrat în curţi. Pompierii sunt la faţa locului şi intervin pentru evacuarea apei. 

Galaţiul se află sub avertizare de Cod Galben de ploi abundente până la ora 23.00. 

   RO- ALERT pentru localităţile Şendreni şi Braniştea

În urmă cu puţin timp, meteorologii au emis COD ROŞU de ploi torenţiale, pentru Braniştea şi Şendreni, valabil de la 20.06.2021, ora 09:30, până la 20.06.2021, ora 10:30. Se vor semnala : averse torenţiale ce vor depăşi 35...40 l/mp - în zona avertizată sau acumulat peste 60...80 l/mp în ultimele 4 ore / frecvente descărcări electrice. 

sursa: ISU Galaţi

Vă recomandăm şi: 

 

 Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările