Copil de 10 ani, ajuns la spital după ce a fost bătut cu sălbăticie de propriul tată. Agresorul, lăsat liber

Copil de 10 ani, ajuns la spital după ce a fost bătut cu sălbăticie de propriul tată. Agresorul, lăsat liber

sursa: Arhivă Adevărul

Bestie cu chip de tată. Un copil de 10 ani a fost bătut cu sălbăticie de tatăl său, ajungând la spital cu multiple leziuni. Deşi bărbatul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, el a fost lăsat în libertate de procurori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit anchetatorilor, copilul a fost agresat în repetate rânduri de tatăl său, însă nu a spus nimic nimănui. Coşmarul prin care a trecut minorul a ieşit la suprafaţă atunci când a ajuns la spital. S-a întâmplat pe 5 mai. Băiatul a fost atât de tare bătut încât a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu multiple „mărci traumatice”  în urma loviturilor. 
 
Copilul a avut nevoie de patru zile de spitalizare. „ Are o stare bună, este echilibrat în prezent. A avut contuzie la ambele membre superioare prin agresiune fizică. Astăzi va fi externat. Din punct de vedere clinic este bine acum, însă înţeleg că sunt nişte traume repetate acolo”, ne-a declarat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Galaţi. 
 
Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. „Este un dosar penal în lucru. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie”, a anunţat IPJ Galaţi. 
 
În acest caz, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, însă procurorii nu l-au dus pe tatăl bătăuş în faţa judecătorilor, pentru arestare. Agresorul a fost plasat sub control judiciar, procurorii considerând nu prezintă pericol social.
 
Tatăl bătăuş va fi decăzut din drepturi
 
Spitalul de Pediatrie a sesizat cazul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a început procedurile legale de decădere a tatălui violent din drepturile părinteşti. 
 
„Am început evaluarea situaţiei familiei copilului. Noi păstrăm legătura cu bunica, care va fi susţinută în demersurile juridice şi psihologice pentru încredinţarea minorului. Copilul trebuie să rămână acolo unde simte că este în siguranţă. Categoric, va avea de consiliere psihologică. În acelaşi timp, au început procedurile legale de decădere a tatălui din drepturile părinteşti”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi. 
 

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările