Când poveştile de viaţă devin spectacol. Piesă de teatru creată după poveşti adevărate despre experienţa de a fi mamă

Când poveştile de
viaţă devin spectacol. Piesă de teatru creată după poveşti adevărate despre experienţa de a fi mamă

Scenă din spectacolul ”BabyBlues” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Începutul stagiunii teatrale dă startul turneului naţional al spectacolului „BabyBlues”, un spectacol creat după poveşti adevărate despre experienţa de a fi mamă şi care atinge un subiect delicat şi prea puţin discutat la noi: depresia post-natală şi felul în care aceasta e tratată în societate.

Pe 12 septembrie 2019, Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi găzduieşte prima reprezentaţie cu intrarea gratuită a spectacolului „BabyBlues” din cadrul unui turneu naţional care va continua în alte 5 oraşe din ţară.

BABYBLUES

Regia şi dramaturgia: Victor Olăhuţ
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână
Distribuţie: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos

„BabyBlues” a fost creat în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat „Femeie.C.L.A.R.Sat.Teatru”, finanţat prin programul „În stare de bine”, în cadrul căruia 210 femei din mediul rural au beneficiat de consiliere psihologică gratuită. În urma unor şedinţe de terapie susţinute de psihologul Alina Căprioară au fost documentate mai multe mărturii care au devenit baza acestui spectacol. Regizorul Victor Olăhuţ abordează tema cu delicateţe şi umor, oferind o perspectivă amplă asupra situaţiilor cu care se confruntă femeile care nasc şi îşi cresc copiii în diferite medii sociale.

Asociaţia „Cultură’n Şură”, care duce de obicei teatrul în spaţii alternative din mediul rural, face de această dată drumul invers: se inspiră din poveştile femeilor de la sat şi le prezintă, sub formă artistică, în teatre convenţionale din mediul urban.

Poveştile din BabyBlues sunt tulburătoare şi dezvăluie o imagine a societăţii pe care cel mai adesea teatrul clasic o cosmetizează sau chiar o evită: mame minore, lipsa educaţiei sexuale, neglijenţa serviciilor sociale, abandonul matern.Intrarea se face pe bază de rezervare la adresa de email rezervari@culturansura.ro sau printr-un mesaj la numărul de telefon 0730.959.793, cu menţiunea oraşului şi a numărului de locuri dorit. Traseul turneului este disponibil pe pagina de facebook.com/culturansura şi pe www.culturansura.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: