Şoc pentru profesorii supraveghetori de la BAC. O elevă din Tecuci a predat comisiei şi fiţuicile odată cu lucrarea!

Şoc pentru profesorii supraveghetori de la BAC. O elevă din Tecuci a predat comisiei şi fiţuicile odată cu lucrarea!

Fiţuicile predate de eleva din Tecuci odată cu lucrarea. Foto: ISJ

O altă candidată, din Galaţi, a fost găsită cu liste de filosofi scrise pe mână, după ce fusese la toaletă. A fost eliminată din examen şi va pierde bursa pe care o obţinuse la o o prestigioasă universitate din străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surpriză de proporţii vineri, 3 iulie 2015, la Bacalaureat, pentru profesorii supraveghetori de la o sală de examen de la Liceul Tehnologic "Ov. Caledoniu" din Tecuci. Dascălii au rămas cu gura căscată când au constatat că una dintre eleve a predat lucrarea cu tot cu fiţuici. Fata a încercat să-i convingă pe membrii comisiei că nu a copiat din fiţuicile respective, însă a fost eliminată.

Un al caz stupefiant s-a petrecut, tot vineri, la un centru de examen din Galaţi. O candidată atras atenţia comisiei deoarece, într-un interval de doar o jumătate de oră, a cerut voie la baie de două ori.

La o verificare sumară, i s-au descoperit scrise pe mână liste de filosofi. „Am sunat la minister şi mi s-a spus că în mod clar e un caz de fraudă, pentru că, aşa cum scrie în metodologie, sunt eliminaţi elevii care deţin însemnări care ar putea să fie utilizate. Nici măcar nu se pune problema dacă le-a utilizat sau nu”, a explicat situaţia inspectorul general şcolar Mioara Enache.

Absurdul situaţiei este completat de faptul că eleva respectivă este una dintre cele mai bune eleve ale liceului unde învăţa. Obţinuse mai multe premii şi fusese acceptată, se pare, la o facultate din străinătate, iar profesorii ei cred că putea lua o notă peste 9,00 fără prea mult efort.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat se afişează marţi, 7 iulie, urmând ca notele finale, după contestaţii, să fie publicate pe 10 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările