Parking refuză desfiinţarea decisă de Consiliul Local. Ce au cerut în instanţă şefii firmei şi când se va judeca solicitarea lor

Parking refuză desfiinţarea decisă de Consiliul Local. Ce au cerut în instanţă şefii firmei şi când se va judeca solicitarea lor

Parking Focşani

Pe 26 noiembrie, Consiliul Local Foşani, la propunerea Primarului Cristi Misăilă, a votat încetarea Contractului de delegare de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Consiliului Local Focşani, de la finalul lunii noiembrie 2020, la propunerea primarului Cristi Misăilă, de încetare a Contractului de delegare de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Focşani a fost contestată abia acum de către societatea Parking Focşani.

La Secţia de Contencios administrativ a Tribunalului Vrancea a fost înregistrat un dosar prin care cei de la Parking solicită suspendarea ordinului administrativ, adică a Hotărârii de Consiliu Local 376/2020. Instanţa ar urma să se prodununţe pe 27 aprilie asupra acestei chestiuni.

Nicu Statache, directorul Parking, ne-a declarat că hotărârea din urmă cu aproape cinci luni a fost atacată aşa de târziu pentru că legiuitorul permite un termen de şase luni în astfel de speţe şi că firma pe are o conduce îşi doreşte să meargă mai departe cu activitatea pe care o are în prezent.

Edilul Focşaniului a făcut propunerea de încetare a Contractului de delegare de gestiune prin concesiune  în urma verificărilor făcute de Corpul său de Control, care a precizat într-un raport că au fost găsite probleme grave legate de salubrizarea, întreţinerea şi gestionarea locurilor de parcare, invocând 40 de entităţi publice care au primit parcări gratuite de la Parking.

„Considerăm că a fost încălcat grav regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor în ceea ce priveşte acordarea de gratuităţi. Locurile acordate fără drept ar fi putut fi locuri de parcare cu plată sau parcări de reşedinţă, funcţie de locaţia respectivă”, se arată în raportul şefului Corpului de Control al primarului Cristi Misăilă.

În hotărârea amintită s-a decis că Parking se va ocupa doar de blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Între timp, pe site-ul prmăriei Foşani se află în dezbatere publică două proiecte de hotărâre care au legătură cu Parking, respectiv  regulamentul serviciului public administrare, întreţinere şi exploatare parcări şi regulamentul activităţii de blocare, ridicare, transport şi depozitare vehicule.

Vă mai recomandăm:

Primarul din Focşani a desfiinţat o companie „dedicată” ginerelui său, pe care tot el o înfiinţase. Ginerele a ajuns şef la Poliţia Locală

Haos în parcările din Focşani. Camera de Conturi ceartă şi Primăria pentru "superficialitate"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările