Nivelul Putnei depăşeşte valorile de la inundaţiile din anul 2005. La Vadu Roşca vor fi montate panouri mobile VIDEO

Nivelul Putnei depăşeşte valorile de la inundaţiile din anul 2005. La Vadu Roşca vor fi montate panouri mobile VIDEO

Râul Putna ste mai crescut ca în 2005

Autorităţile locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localităţii Vadu Roşca, aflate la confluenţa Putnei cu Siretul.

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autorităţile locale şi cele ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 km, pentru apărarea localităţii Vadu Roşca, aflate la confluenţa Putnei cu Siretul.

Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Apele Romane Dobrogea-Litoral şi Apele Romane Buzau-Ialomita.

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna.

"Menţionăm faptul că nivelurile râului Putna, la staţia hidrometrică Mirceşti, au depăşit cu 3 cm pe cele istorice înregistrate în anul 2005  în acumulările Călimăneşti şi Movileni, a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret şi afluenţii săi", potrivit unui anunţ al  Apelor Române.

În urma precipitaţiilor istorice înregistrate în bazinul hidrografic Siret, de peste 200 l/mp, în ultimele 48 ore, localitatea Bilieşti este cea mai afectată, urmănd ca apa acumulată să se scurgă, prin canalele de desecare şi pompare, înapoi în râul Putna. 

Vă mai recomandăm:

Locuitorii din Bilieşti retrăiesc clipele de coşmar din anul 2005. Apele au lovit din nou cu putere VIDEO

Zeci de gospodării din comuna Bilieşti sunt sub ape. DJ204 D este blocat, la Podul Zamfirei  VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările