Pe urmele bunicilor din România. Două tinere care trăiesc în SUA au filmat jurnalul emoţionant al întoarcerii la rădăcini

Pe urmele bunicilor din România. Două tinere care trăiesc în SUA au filmat jurnalul emoţionant al întoarcerii la rădăcini

Pe urmele bunicilor. Americanca Emmy Gee probând o ie la Muzeul Satului din Bucureşti

Două tinere de origine română din Statele Unite ale Americii şi-au filmat întoarcerea în locurile natale, de unde au plecat în copilărie. „Am văzut atât de multe lucruri şi sunt atâtea de povestit“, au relatat ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emmy Gee şi sora ei au vrut să imortalizeze locurile din ţara în care s-au născut, oamenii pe care i-au revăzut acum cu alţi ochi şi să descopere frumuseţile României natale.

Ele au petrecut aici o lună, în august 2015, iar filmuleţul lor de vacanţă are 15 minute. Prima lor oprire a fost la ţară, în comuna Ogrezeni din judeţul Giurgiu, de unde este originar bunicul lor. Toată lumea se bucură să le vadă, să le arate poze de familie, să le înveţe cum să gătească şi să le găzduiască.

Apoi au mers la Bucureşti, la Casa Poporului, pe care au explorat-o. Rudele le-au dus pe fete să vadă blocul în care au locuit bunicii lor materni şi mama lor, Alice. Au vizitat-o pe prietena cea mai bună a bunicii, care continuă să locuiască în acel bloc şi care le-a depănat amintiri.

Bucureştiul l-au cutreierat apoi de la înălţimea unui autobuz etajat, care le-a dus la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“. Aici au văzut casele tradiţionale româneşti şi s-au îmbrăcat în costume populare, cu ie şi fotă. „Ce-ar fi să mă duc în America îmbrăcată aşa? Nu m-ar recunoaşte nimeni“, se amuză Emmy.

Fetele au mers după aceea la Alexandria, unde au participat la o şcoală de vară pentru copii. „A fost o săptămână minunată în care am învăţat mai multe despre Dumnezeu. A fost greu să părăsim acest oraş“, au mărturisit ele.

Emmy şi sora ei au mers pe Transfăgăraşan, au poposit în Făgăraş şi la Sibiu, apoi au mers în Delta Dunării. Peste tot unde au avut la masă bucate specifice româneşti, fetele au fost încântate de gustul mâncării: „Este grozav! Iar deserturile sunt atât de bune, încât tânjim şi acum după ele“.

„Sunt atâtea lucruri pe care le-am văzut şi le-am făcut, ar fi multe de povestit. Sper să vă placă şi vouă!“, mai spune Emmy Gee, în prezentarea filmuleţului vacanţei în România redescoperită. Comentariile internauţilor de pretutindeni o încurajează să continue călătoriile în ţara noastră şi să posteze imagini la fel de interesante. Unii străini spun chiar că ei trăiesc deja experienţa mutării în România, o ţară care îi face să uite de ţara lor de baştină.

Pe aceeaşi temă:

România, prin ochii vloggerului canadian Lost Le Blanc: „Clar, merită vizitată!“

România, văzută prin ochii unui olandez îndrăgostit. Jurnalul de vacanţă al lui Peter Schagen şi al iubitei lui, românca Andreea Bercu, a cucerit Internetul

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările