FOTO Vacanţă în extrasezon: stai la mare cu 67 de lei pe noapte. Ofertele de după 1 septembrie pe Litoral

FOTO Vacanţă în extrasezon: stai la mare cu 67 de lei pe noapte. Ofertele de după 1 septembrie pe Litoral

Ultimele bucurii ale verii FOTO Oana Maria Iancu

Chiar dacă a fost un an greu pentru turism, hotelierii de pe litoralul Mării Negre nu renunţă la programele sociale şi scad preţurile la final de sezon pentru ca şi familiile cu venituri reduse să se bucure de vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sezonul estival continuă pe litoral cu temperaturi blânde, cu apa mării limpede şi cu preţuri scăzute la cazare. De la 1 septembrie începe programul „Litoralul pentru toţi“ lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care a ajuns la cea de-a 37-a ediţie. 
 
Cele 49 de hoteluri de pe întreg litoralul românesc care s-au înscris în program oferă 3.600 locuri de cazare cu tarife cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârful de sezon. 
 
La Hotel Venus (trei stele) din Mamaia, de trei stele, în perioada 01 – 6 septembrie, o cameră dublă cu mic dejun inclus costă 160 lei/noapte, iar în sistem de demipensiune 228 de lei pe noapte.
Hotel Complex Steaua de Mare - Hotel Delfinul, Meduza (trei stele) din Eforie Nord închiriază o cameră dublă cu vedere parţială la mare cu 370 lei/noapte. Oferta all inclusive este pentru două persoane pentru minimum patru nopţi.
Hotel Banat (două stele) din Neptun-Olimp oferă în perioada 10 – 14 septembrie o cameră dublă cu 64 de lei pe noapte. Oferta se referă doar la cazarea a două persoane pentru un sejur de minimum două nopţi. 
Hotel Corsa (trei stele) din Mangalia închiriază în perioada 13 septembrie – 31 decembrie o cameră dublă standard cu 180 de lei pe noapte, pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus. Oferta este valabila pentru sejururi de minimum cinci nopţi de cazare.
 
Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, cât şi direct de către hoteluri. La fel ca anul trecut, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.
 
 
„Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariţiei pandemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră. A trebuit să facem faţă nenumăratelor provocări şi schimbări, deloc uşoare, pe care apariţia noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru ca toţi turiştii să se simtă în siguranţă şi să se bucure cu adevărat de vacanţă, în pofida restricţiilor. Astfel, la sfârşitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligaţia de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiştilor oportunitatea să petreacă un sejur la malul Mării Negre", a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR.
 
Cum va fi vremea
 
Conform meteorologilor, prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european. 
Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase.
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările