DGASPC Constanţa, în criză financiară. Sindicatele au protestat în faţa Prefecturii

DGASPC Constanţa, în criză financiară. Sindicatele au protestat în faţa Prefecturii

Sindicaliştii au pichetat Prefectura foto: Sanitas

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa este în criză financiară. Sindicatele susţin că instituţia nu mai are bani pentru a funcţiona în ultimele două luni ale anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicatul Sanitas Constanţa a pichetat luni, 25 octombrie, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, pentru a prezenta reprezentanţilor Guvernului în teritoriu situaţia critică de la DGASPC Constanţa generată de lipsa fondurilor necesare plăţii salariilor pe ultimele două luni.
 
DGASPC Constanţa a fost penalizată în acest an, cu 25% din sumele acordate de Ministerul Muncii pe standarde de cost la adulţi, deoarece nu a finalizat, până la sfârşitul anului 2020, construcţia locuinţelor protejate.
 
„Având în vedere că reorganizarea centrelor rezidenţiale cu capacitate mai mare de 50 de locuri se află într-o fază avansată de implementare, penalizarea DGASPC Constanţa, în opinia noastră, a fost făcută în mod nejustificat, deoarece unitatea şi-a demonstrat buna intenţie prin demararea lucrărilor dar pandemia de SARS COV 2 a generat complicaţii şi întârzieri majore”, explică sindicaliştii.
 
Sanitas arată că, în realitate, cei penalizaţi sunt beneficiarii şi cei 1.700 de salariaţi, iar măsura se răsfrânge asupra calităţii vieţii asigurate beneficiarilor, deoarece DGASPC Constanţa este în imposibilitate de a asigura plata cheltuielilor urgente, iar salariaţii rămân fără nicio sursă de venit, în plin val patru al pandemiei şi al exploziei preţurilor.
 
La acţiune au participat membrii de sindicat din DGASPC Constanţa, nemulţumiţi de lipsa fondurilor necesare pentru plata salariilor şi a cheltuielilor urgente pentru funcţionarea unităţii până la sfârşitul anului.
 
„În acest context, solicităm intervenţia Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa la Guvernul Romaniei pentru alocarea de urgenţă a resurselor financiare necesare pentru plata salariilor şi a celorlalte cheltuieli urgente de funcţionare până la finele anului 2021.
 
Îi asigurăm pe salariaţii din asistenţă socială că soluţionarea revendicărilor SANITAS este prioritară pentru noi, sens în care vom continua toate protestele anunţate pentru perioada imediat următoare”, transmite Sanitas Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările