Constanţa: Cadre medicale acuzate de fraudă şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe cadre medicale de la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa riscă să ajungă în faţa procurorilor după ce au fost prinşi de comisia de audit a Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) în timp ce falsificau foile de spitalizare de zi a pacienţilor.

Angajaţii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară au reintrat în vizorul comisiei de anchetă a DSPJ. Conducerea spitalului a fost sesizată în urmă cu două zile că pe secţie sunt modificate nişte foi de spitalizare de zi din luna februarie 2010.

„Ghinionul lor a fost că aceste foi au fost xeroxate de curând de unul dintre membrii echipei de control a DSPJ şi nu au mai avut ce comenta, însă sancţiunile în acest caz trebuie luate de conducerea spitalului. Noi nu-i putem amenda“, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, dr. Cătălin Grasa.

Capul operaţiunii a fost asistenta şefă a clinicii, Eliza Ilie, ea fiind surprinsă de conducerea spitalului în timp ce modifica diagnosticul pacienţilor din Arteopatie Obliterantă a Membrelor inferioare (AOMI) în Varice Membru Inferior Stâng. 

Al doilea control


Reprezentanţii DSPJ susţin că este a doua oară când secţia de Chirurgie Cardiovasculară este găsită cu nereguli. Prima dată a fost în urmă cu două săptămâni, când au răspuns la trei reclamaţii făcute la adresa ministerului şi a lor.

În urma controlului Direcției de Sănătate Publică s-a constatat că arhivarea fișelor de internare a pacienților s-a făcut în mod ilegal, iar din 2.952 de fișe, 2.398 conțineau erori și lipseau numeroase date privind diagonisticul.

Nereguli la fişele de spitalizare

De asemenea, multe fișe nu aveau numele pacienților, bilete de trimitere de la medicul de familie.

Direcția de Sănătate Publică Judeţeană l-a sancționat pe medicul Mircea Pătruț, șeful Clinicii de Chirurgie şi asistenta acestuia, Eliza Ilie cu 5% din salariu timp de trei luni din cauza neregulilor găsite în fișele de internare ale pacienților. DSPJ a mai constatat că, în acest an, un singur pacient a fost internat de 21 de ori, ceea ce contravine regulilor medicale.

În plus, indicii raportaţi de această clinică nu corespundeau cu realitatea.


„Indicele de ocupare raportat pe anul 2009 a fost de 560, iar acesta nu permitea să facă 2.952 de internări de zi.  Paturile de spitalizare de zi sunt paturi virtuale, iar ei aveau în structura secţiei un singur pat“, a declarat şeful DSPJ, Constantin Dina.

Contactat de reporterii cotidianului nostru, dr. Mircea Pătruţ a refuzat să facă orice comentariu pe marginea celor întâmplate pe secţia pe care o conduce.

Trei sesizări au declanşat anchetarea doctorului Mircea Pătruţ

Medicul Mircea Pătruţ este cercetat pentru şpagă

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite