Botezul Cailor, frumoasa tradiţie rurală păstrată în Dobrogea. Aromânii se adună la Julamina

Botezul Cailor, frumoasa tradiţie rurală păstrată în Dobrogea. Aromânii se adună la Julamina

Botezul cailor, tradiţia rurală păstrată în Dobrogea FOTO Cerasela Arsinte

Obiceiul de botez al cailor în ziua de Bobotează, pentru ca animalele să fie sănătoase, este serbat în comuna Mihail Kogălniceanu. Localnicii îşi vor aduce caii pentru a participa la concursul organizat cu acest prilej.

Probele vor fi: frumuseţe a animalelor, viteză, frumuseţe a atelajelor, harnaşament. „Se vor acorda premii pentru fiecare probă, dar şi premii speciale şi de excelenţă celor care au făcut o pasiune din grija acordată cailor“, spune primăriţa Anca Belu.

„Pentru ca buna dispoziţie să nu dispară, cei prezenţi vor fi serviţi  cu un pahar de vin fiert“, promit organizatorii de la Primăria Mihail Kogălniceanu.

În acelaşi timp, Fundaţia Culturală Muşata Armână din comuna Mihail Kogălniceanu organizează „Julamina“, acţiunea culturală dedicată păstrării tradiţiilor aromâne.

Manifestarea are loc la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Palazu Mare, fiind organizată împreună cu Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Palazu Mare şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa,

Vă mai recomandăm

Bobotează la temperaturi de primăvară. Vestitul ger al Bobotezei, înlocuit la malul mării de vreme frumoasă

Părintele Eugen Tănăsescu, despre Bobotează: „Botezul lui Iisus Hristos este momentul când se arată Sfânta Treime - Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările