Cluj-Napoca, oraş ajuns în finală, a pierdut titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020. Cine l-a câştigat

Cluj-Napoca, oraş ajuns în finală, a pierdut titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020. Cine l-a câştigat

Oraşul belgian Leuven a plecat cu marele premiu  Foto: Wikimedia Commons

Cluj-Napoca a ajuns în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, însă n-a câştigat. Cu toate acestea, a obţinut un premiu de 100.000 de euro, alături de alte patru oraşe europene. Titlul i-a revenit unei localităţi din Belgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cluj-Napoca a pierdut titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, însă a obţinut premiul de 100.000 de euro. La fel şi alte patru oraşe: Espoo, din Finlanda; Viena, capitala Austriei; Helsingborg, din Suedia, şi celebrul oraş Valencia, din Spania. 

Leuven, în neerlandeză sau Louvain, în franceză, din Belgia, a obţinut joi, 24 septembrie, titlul de Capitală Europeană a Inovării din acest an. Juriul, format din experţi europeni, i-a oferit oraşului belgian şi premiul de 1 milion de euro, la evenimentul Zilele Cercetării şi Inovării Europene 2020.
   
„Inovaţie pentru mai bine şi pentru toţi este motoul oraşului Leuven. Cooperarea şi conducerea empatică, traduse sistematic într-un model de guvernare implicată, este modul nostru de a lucra“, a declarat Mohamed Ridouani, primarul din Leuven.

Oraşul recompensat găzduieşte Universitatea Catolică din Leuven, fondată în 1425, una dintre cele mai vechi din Europa. Oraşul este cunoscut mai ales pentru berea Stella Artois, care este fabricată acolo, scrie startupcafe.ro. Leuven este chiar sediul central al Anheuser-Busch InBev, considerată cea mai mare companie producătoare de bere din lume. 
 
Leuven este cel de-al şaselea oraş desemnat Capitală Europeană a Inovării şi al treilea oraş care primeşte acest titlu fără să fie capitala ţării de care aparţine.

„Premiul recunoaşte conceptele execlente de inovare ale oraşului Leuven, precum şi procesele şi modelele sale de guvernare, care creează un cadru în care ideile prind viaţă“ , a transmis Comisia Europeană, într-un comunicat de presă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările