Un psihiatru vaccinează la Sala Palatului din Capitală: Se fac, duminică, 3 luni de când l-am pus pe tata la odihnă

Un psihiatru vaccinează la Sala Palatului din Capitală: Se fac, duminică, 3 luni de când l-am pus pe tata la odihnă

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, şi-a pierdut tatăl din cauza  noului coronavirus FOTO Facebook/G.D.

Medicul Gabriel Diaconu s-a înscris voluntar la maratonul de vaccinare de la Bucureşti. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de socializare, medicul precizând că sâmbătă, 8 mai, va imuniza pacienţi la Sala Palatului. Duminică se împlinesc 3 luni de când medicul şi-a pierdut tatăl din cauza COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tatăl specialistului, infectat cu COVID-19 şi internat la Institutul Matei Balş din Capitală, s-a stins după incendiul devastator care a cuprins una dintre secţiile unităţii medicale. Decizia de a se înscrie voluntar la maratonul de vaccinare din Bucureşti a fost luată din aceste considerente, dar şi pentru că nu există gest mai frumos, mai uman, decât aceste lucru.

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

„Se fac, duminică, trei luni de când l-am pus pe tata la odihnă.

Iar sâmbătă am să fac un lucru pe care nu credeam a-l face, vreodată, dar iată că se întâmplă. 

M-am înscris voluntar la maratonul de vaccinare de la Bucureşti. Începe mâine, durează până luni. 

Eu am să fiu la Sala Palatului, dimineaţă de la 8, pe 8 mai. Vaccinez.

Sunt atâtea lucruri pe care le-am suferit. Sunt atâtea suferinţe pe care le-am auzit, citit, ori scris în anul ăsta care s-a scurs în umbra COVID. 

Noi, doctorii, am luptat tot în apărare, ne-am retras în Fortăreţele noastre împuţite, sărace, învechite, corupte de vremuri şi vremi. Poate nu s-a simţit, dar de câteva luni medicina a ieşit la contra-atac.

M-am gândit că nu-i gest mai frumos, mai uman, mai cinstit decât să mă uit în ochii unui om care se uită la mine. Are ce să vadă acolo. Vreau să ştie că cine-i va administra vaccinul e unul care-a pierdut. Ca mine sunt mii de alţi medici, asistente, paramedici, infirmiere care au trebuit să continue a lucra şi după ce moartea le-a vizitat familia.

Oferim viaţă. Speranţă. Drum la liman. Numai noi ştim cât am pătimit, doctori, bolnavi, familiile lor pentru ca momentul ăsta să vină. 

E în sufletul fiecăruia, o ştiu, dorinţa de bine. Uneori doar o umbră la copacul temerilor. Şi mie îmi e frică. Mi-a mai fost. Va mai fi. Dar una e ce face ea cu mine, alta e ce am să fac eu din ea.

Dacă ne ajutaţi, vom putea vaccina în acest weekend, la Bucureşti, câteva zeci de mii de oameni. Poate că e mult. Poate puţin. Dar la cât calvar a fost, e pasul demn înainte. 

Vine o zi când vom încheia lupta asta. Dar până atunci mai avem de trudit. Pentru cei vii, pentru cei ce sunt, dar şi pentru cei care s-au dus de lângă noi prea devreme. Înainte de a muri, vom trăi din nou.“

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările