Sute de percheziţii ale poliţiştilor în dosare penale complexe. Câte persoane au ajuns în arest

Sute de percheziţii ale poliţiştilor în dosare penale complexe. Câte persoane au ajuns în arest

Sute de percheziţii au fost efectuate de poliţişti în ultimele 2 săptămâni FOTO Adevărul

Acţiunile de amploare şi investigaţiile Poliţiei Române din ultimele 2 săptămâni au avut ca rezultat dispunerea de măsuri preventive faţă de 258 persoane şi de măsuri asigurătorii în valoare de peste 6.300.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru combaterea criminalităţii grave şi organizate au fost desfăşurate 59 de acţiuni de amploare şi 526 de descinderi, în cadrul unor anchete în care se efectuează cercetări faţă de membrii unor grupări infracţionale organizate.
 
Astfel, în domeniul criminalităţii economico – financiare, au fost organizate 28 de acţiuni cu 368 de descinderi, la persoane implicate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări, achiziţii publice, spălarea banilor sau în alte domenii.
 
Pentru administrarea probatoriului în cazul unor anchete vizând traficul de droguri, au fost desfăşurate 6 acţiuni cu 69 de descinderi.
 
Alte 11 acţiuni cu 43 descinderi au fost realizate în dosare penale vizând infracţiuni de natură judiciară, iar 5 acţiuni cu 13 descinderi au fost efectuate în alte dosare în care se efectuează cercetări privind infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
 
În dosare vizând traficul de persoane sau de minori, au fost realizate 3 acţiuni cu 8 descinderi, iar în altele care au privit criminalitate informatică: 2 acţiuni cu 12 descinderi. Au mai fost organizate în alte anchete în care se efectuează cercetări în legătură cu alte domenii 4 acţiuni cu 13 descinderi.
 
Acţiunile poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au fost desfăşurate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.
 
Peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate şi 23 de autoturisme au fost indisponibilizate, în urma celor 41 de percheziţii efectuate la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. 16 persoane au fost reţinute în urma a zeci de percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările