Scrisoarea tinerei care a supravieţuit iadului din Colectiv: "Responsabilitatea noastră este să ne asigurăm că aceşti oameni nu au pierit în zadar!"

Scrisoarea tinerei care a supravieţuit iadului din Colectiv:

Irina Popa(dreapta), o învingătoare Foto: Facebook.com/Ionuţ Popa

Irina Popa, tânăra din Călăraşi rănită grav în incendiul din club Colectiv, petrece sărbătorile acasă. La 45 de zile de la nenorocire, fata s-a întors în mijlocul celor dragi şi a transmis primul mesaj oamenilor care i-au fost alături în momentele cumplite şi i-au dat puterea să suprevieţuiască, deşi, iniţial, medicii nu i-au dat şanse de recuperare.

 

Ea a fost externată din spitalul Floreasca pe 15 decembrie. Pentru că s-a simţit din ce în ce mai bine, iar rănile se vindecă fără complicaţii, fără infecţii, Irina a revenit lângă cei dragi. Iată scrisoarea tinerei care a trăit o adevărată dramă în ultimele două luni:

 Azi, 23 decembrie, vă scriu de acasă!

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără eforturile depuse de întregul personal al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca - mi-au oferit medicaţia potrivită şi au avut grijă să trec cu bine peste cumpăna reprezentată de incidentul de la Colectiv. Am descoperit acolo oameni frumoşi şi am legat noi prietenii, care sper să treaca proba timpului. Toţi aceştia au devenit un al şaselea membru al familiei mele, greu încercate în ultimele 2 luni. Nu vor exista niciodata cuvinte potrivite prin care să îmi exprim cum trebuie recunoştinţa, aşa că vă spun simplu, dar apăsat, "Multumesc!"

Al şaptelea membru sunteţi voi - prieteni, colegi, foşti colegi, cunoştinţe sau oameni necunoscuţi care v-aţi îndreptat gândurile pozitive şi rugăciunile către mine şi familia mea. În această perioadă mi-am reconfirmat că sunt un om tare bogat - sunt înconjurată de o familie extraordinară şi de prieteni grozavi, care mi-au fost alături. Fără energia pozitivă transmisă de voi toţi nu am fi putut răzbate, aşa că vă mulţumim din suflet! Toate vizitele primite pe perioada internării în spital şi toate încurajările şi urările de refacere au fost sursele mele de energie şi mi-au ajutat familia! Vă mulţumesc şi pentru suportul financiar oferit în toată această perioadă - îmi va fi de mare folos în recuperare.

Tragedia din Colectiv a dus la piederea vieţilor unor oameni tare frumoşi...Oameni care nu vor fi uitaţi niciodată! S-au pierdut prieteni, fraţi, surori, copii, părinţi, toţi oameni tare frumoşi... Ştiu că nimic nu poate alina durerea celor care au pierdut pe cineva drag, dar transmit şi eu pe această cale sincere condoleanţe şi multă putere tuturor famiilor îndoliate...

Responsabilitatea noastră, a tuturor, este să ne asiguram că aceşti oameni nu au pierit în zadar. Un prim pas a fost făcut la numai câteva zile dupa incident, când, zile în sir, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. Le mulţumesc tuturor celor care au mers la protest. S-au făcut schimbări punctuale, dar trebuie să ne asigurăm în permanenţă că există o schimbare continuă de sistem, în direcţia bună, să continue exprimarea spiritului civic.

Vouă, celor care aţi fost în Colectiv pe 30 octombrie şi aţi supravieţuit, vă urez multă sănătate şi răbdare în perioada de recuperare. Vă rog să nu ezitaţi în a mă contacta, fie că este vorba de o simpla conversaţie care v-ar face bine sau de un ajutor material. Voi face tot posibilul să ajut.

În perioada următoare voi încerca să întreţin această pagină şi să postez aici mesaje despre evoluţia mea, despre alţi supravieţuitori care au nevoie de susţinere de orice fel sau apeluri la acţiune pe măsură ce lucrurile se dezvoltă.

Pentru că vin sărbătorile, vă urez să le petreceţi în linişte!

Va urma...

Cu drag şi recunoştinţă,
Irina

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa, 25 de ani, s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care au făcut tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. De atunci, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 63.

Vă recomandăm şi:

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările